Legyorsulja az iPhone-t az új Android

Vágólapra másolva!
Komolyan gondolta a Google az Apple iPhone-jával való versengést. A Google IO fejlesztői konferencián bejelentett legújabb Android operációs rendszer gyors lesz, mint a villám, képes lesz wifin megosztani a mobilnetes kapcsolatát, és még jobban integrálja a webes szolgáltatásokat.
Vágólapra másolva!

A 2.2-es verziószámú, Froyo kódnevű változat legfontosabb újítása a sebesség. Már a 2.1-es rendszer is remekül teljesített az erősebb processzorral felszerelt szupertelefonokon, de azt még lehetett akadáson kapni, ha ez nem is volt gyakori. A fejlesztők ígérete szerint ezek az akadások is eltűnnek az új szoftverrel, sőt jelentősen javul a böngészési élmény is. A megnövekedett sebesség mellett még egy újdonság jelenik meg a Froyóval érkező felfrissített mobilböngészőben: az összes új androidos telefonra felkerül az Apple hordozható készülékeiről letiltott Flash támogatás, azaz a Flash-t használó oldalak (többek között a videómegosztók, böngészőjátékok) is működni fognak a telefonokon.

Wifi router a táskában

A 2.2-es szoftvert futtató telefonok modemként is képesek lesznek működni. Az internetet nem csak USB kapcsolaton keresztül tudják megosztani a laptoppal, hanem hordozható hotspottá is lehet változtatni ezeket a telefonokat. Ezt az opciót bekapcsolva a készülék hagyományos wifi hálózatként fog látszani a többi kütyü felé.

Nem kell folyton ellenőrizni az e-mailt

A 2.2-es Androiddal immár az összes alkalmazás fogadhat push üzeneteket, azaz központi értesítéseket az egyes funkcióknál keletkezett, de még csak a szerveren meglévő újdonságokról - ami jelenthet e-mailt, Facebook-státuszüzenetet vagy éppen annak jelzését, hogy valaki chatelni szeretne velünk. Az üzenet akár egy térképrészletet, útvonalat is tartalmazhat, amit a telefon megfelelő programja nyit meg. Emellett a felhasználó streamelhet zenét - akár az otthoni iTunes könyvtárból - távoli szerverről, sőt az új rendszerben arra is van lehetőség, hogy minden telepített programot egy kattintással frissítsünk.

A HTC már megnyugtatta a felhasználóit, hogy a 2010-ben kiadott készülékeiken futni fog az új, gyorsabb operációs rendszer. Várhatóan a többi gyártó hasonló tudású készülékeire is igaz lesz ugyanez.