Hasznosabb az iPhone a vécénél

Vágólapra másolva!
Megelőzte az angolvécét, a Google-t és a Facebookot az iPhone a világ leghasznosabb találmányainak listáján. A brit Tesco Mobile közvéleménykutatásán még a robbanómotornál is jobb helyen végzett az Apple okostelefonja.
Vágólapra másolva!

Volt némi realitásérzékük a válaszadóknak, a lista első öt helyén csupa olyan találmány szerepel, amelyek valóban megkönnyítették az emberiség életét. Nem férhet például kétség ahhoz, hogy az elsőnek választott kerék nélkül sehol sem lennénk. A következő dobogós találmány a repülőgép és a villanykörte volt, a top öt pedig az internettel és a PC-vel vált teljessé. Az Apple iPhone-ját még két vívmány előzte meg a listán: a Bell által feltalált telefon és a pennicilin.

Az első igazán felhasználóbarát, kívánatos okostelefon nem csak a közmondásosan zseniális szeletelt kenyeret előzte meg, de az angolvécét és a robbanómotort is. A legjobb találmányos szavazáson több új technológiai kütyü szerzett előkelő helyet. A GPS-navigáció a negyvenhatodik lett, a mobiltelefonálás a huszonkettedik, a Sky+ tévécsatorna pedig az 53. helyet tudta megszerezni.

Feljutott az internet képét nagyban formáló két cég, a Google és a Facebook is, ám nem értek el túl jó eredményt. A Google csupán huszonötödik lett, a Facebookot pedig a nyolcvanötödik helyre szavazták fel a britek.