A Facebook a világ legnépszerűbb oldala

Vágólapra másolva!
A Google forgalmi statisztikái szerint a közösségi oldalt keresi fel a legtöbb internetező: havonta mintegy 540 millió ember. Az oldalra mindent harmadik felhasználó be szokott lépni.
Vágólapra másolva!

A Google a napokban publikálta a világ legnépszerűbb ezer honlapját tartalmazó listáját, melynek élén a Facebook közösségi oldal található: ezt a szájtot havonta 540 millióan keresik fel, ami a globális internetezői tábor 35,2 százalékát jelenti. A második legnépszerűbb oldal a Yahoo.com portál, amely 490 milliós havi látogatottságával 31,8 százalékos részesedéssel bír. A harmadik helyre a Microsoft Live.com-ja, a negyedikre pedig a Wikipédia került be, ezeket 370 millió, illetve 310 millió netező keresi fel egy hónapban.

A Facebook egyébként nem csupán a látogatók számában, de az oldalletöltések terén is az első helyen áll: ebből 570 milliárdot regisztráltak a Google mérőrendszerei, míg a második helyen álló Yahoo-nál csupán 70 milliárdot. A netezők mintegy húsz százaléka által látogatott Wikipédia esetében az oldalletöltések száma csupán 7,9 milliárd.

Ugyanakkor az AdPlanner nevű toplista nem tartalmazza a Google saját szolgáltatásait, így például a YouTube-ot, a Gmailt vagy a keresőt sem, ezért a lista rangsora valamelyest eltér a valódi sorrendtől.