Már ötvenezer szoftver tölthető le Androidra

Vágólapra másolva!
Az Android Market választéka ezzel még mindig csak negyedakkora, mint az iPhone-os, de a növekedés üteme nem lassul.
Vágólapra másolva!

Az Androidra letölthető szoftverek száma a hétvégén lépte át az ötvenezres küszöböt. Az iPhone fő riválisait működtető okostelefonos operációs rendszer ezzel még jelentős lemaradásban van az Apple-mobilhoz képest, ami jelenleg 200 ezer letölthető alkalmazást listáz.

Az Android Market 2008 októbere óta, vagyis több mint másfél év alatt érte el az ötvenezres készletet, amire az App Store-nak egy év is elég volt, a növekedés üteme azonban nem lassul. Az iPhone-os fejlesztéstől ráadásul sokakat visszatart, hogy az Apple lassan és átláthatatlan szempontok alapján engedi csak be a szoftverboltjába az új programokat, míg az Android Marketen nincs ilyen elbírálás.

Az Apple rendszeresen lecsap a pornószoftverekre is, de ebben sem elég következetes, amelyeket Androidon viszont lehet terjeszteni, nemrégiben pedig a wifi-detektáló szoftvereket tiltották ki. Androidon mindeddig csak egyszer volt hasonló probléma: a Google kénytelen volt visszavonni saját tethering-alkalmazását az USA-ban, amivel a telefonról lehet netet adni a számítógépnek, mivel a T-Mobile-lal kötött megállapodása nem engedte meg ennek terjesztését.

Az Android-platformnak, ami a leggyorsabb ütemben hódítja meg jelenleg a felhasználókat a tengeren túlon, a nagy szoftverválaszték mellett a hamarosan debütáló HTC Incredible okostelefon is növelheti a vonzerejét, ami a tajvani gyártó új csúcsmodellje lesz.