Vágólapra másolva!
Húsvét alkalmából ünnepi háttereket és szoftvertémákat, játékot ajánlunk letöltésre. Mellettük egy remek, ingyenes hangszerkesztő szoftvert érdemes kipróbálnia olvasóinknak, amellyel akár kedvenc filmjeleneteikből is csengőhangokat készíthetnek, vagy effekteket rendelhetnek mikrofonos felvételeikhez. A sort egy bármilyen alkalmazással kompatibilis, Google-alapú fordítókliens zárja, amely a kijelölt szöveget egy klikkelésre átalakítja a kívánt nyelvre.
Vágólapra másolva!

Húsvéti témacsomag Windows 7-hez

Forrás: [origo]

A húsvéti témacsomag letöltése Windows 7-hez (10 megabájt)

A Windows 7-hez már nem csupán háttérképeket és képernyőkímélőket lehet letölteni, hanem ún. témacsomagokat, amelyek tulajdonképpen rendszerhangok, automatikusan rotálódó háttérfotókat tartalmaznak, a kezelőfelület rendszerszíneit pedig olyanra állítják át, amely passzol hozzájuk, emellett még a Sajátgép és a Lomtár ikonját is lecseréli egy-egy hímes tojásra. Egy ilyen ingyenesen letölthető gyűjtemény ez a húsvéti nyulas, hímes tojásos letölthető csomag is, melyet Windows 7 alatt lehet aktiválni. A Vistát vagy XP-t futtató olvasóinknak a DeviantArt nem mindennapi háttereit ajánljuk figyelmébe.

Chicken Invaders 3 Chicken Edition

Forrás: [origo]
A lövöldözős játék demójának letöltése (11,3 megabájt)

Kissé ünneprontó játék a Chicken Invaders húsvéti kiadása, amelyben óriási nyulakat és csirkéket kell szétlőni egy űrhajóval, amelyet az egérrel irányíthatunk. A kilőtt állatkákból csirkecombok és hasonló bónuszok hullanak ki, ezeket kell begyűjteni a magasabb pontszám eléréséhez.

Free Audio Editor

Forrás: [origo]
Az ingyenes hangszerkesztő szoftver letöltése (19,4 megabájt)


Mostanáig mindig az AudaCity nevű hangszerkesztő szoftvert ajánlottuk, ha valaki ingyenes audiofeldolgozó alkalmazást keresett, most azonban egy egyszerűbben használható programra bukkantunk a Free Audio Editor személyében. Ezt sokkal egyszerűbb használni korábbi kedvencünknél, így átlagos felhasználók kedvét sem fogja elvenni a hangfájlok birizgálásától. Sajnos mivel a YouTube felületét épp a napokban tervezték át, jelen pillanatban nem működik automatikus letöltőfunkciója, de szerencsére nem csak hangfájlokkal, hanem a merevlemezen lévő videofájlokkal is elboldogul. Miért jó ez? Mert ha megtetszik egy film egyik jelenete, viszonylag egyszerűen készíthető belőle csengőhang a mobiltelefonra, mi például az "Alfonz a szipus" című, méltán népszerű webes klasszisból készítettünk egy ilyet. Számos effektet, minőségjavító algoritmust rá lehet engedni a hanganyagra a vágási feladatok mellett: a fájl részleteinek kijelölése az egér jobb gombjával történhet.

Sajnos a program ingyenes verziója nem enged, csupán WAV formátumba menteni, ez azonban nem nagy gond, mert az ingyenes VLC Playerrel például mp3-má lehet alakítani a CTRL+R lenyomásával, majd a "További beállítások megjelenítése" opciót kipipálva.

Client for Google Translate

Forrás: [origo]
Az ingyenes fordítókliens letöltése (2,27 megabájt)

A Google Chrome legutóbbi, 4.1-es béta verziója már képes automatikusan lefordítani az oldalakat: a böngésző a Google Fordító nevű online szolgáltatását használja erre a célra. Bár ez még nem képes anyanyelvi szintű adaptálásra, sőt, sokszor kifejezetten suta mondatokat alkot, sok esetben ennek ellenére hasznos lehet: például ha egy japán, svéd vagy mondjuk orosz webshopban, honlapon akarunk eligazodni.

A letölthető kliensprogram egy orosz fejlesztő műve, ugyancsak a Google fordítószolgáltatását használja, azonban bármely alkalmazással - például Worddel -, és nem csak Chrome-mal használható. A MobiMouse nevű népszerű szótárprogramhoz hasonló a kezelése: ha egy kijelölt szövegrészlet vagy szó fölé visszük az egérkurzort, mellette megjelenik egy G betű ikonja, erre kattintva pedig a fordítás - próbáink során a fordítás mindig gyorsan elkészült.