Online fotószerkesztőt vett a Google

Vágólapra másolva!
A keresőóriás bejelentette, hogy megvásárolta a Picnik nevű online fotószerkesztő szájtot - amely egyébként abszurd módon a rivális Yahoo tulajdonában lévő Flickr képmegosztószájtról is elérhető.
Vágólapra másolva!

A Picnik.com egy ingyenes és fizetős szolgáltatásokat egyaránt kínáló online fotószerkesztő szájt, amelynek használatához - a Flash bővítményen kívül - nem szükséges szoftvereket telepíteni a számítógépre, a képek manipulálása webböngészőben történik. Az oldal kezdők által is értelmezhető kezelőfelülettel rendelkezik, s egyebek mellett effektusokat, feliratokat, diashow-kat készíthetnek rajta a felhasználók, melyeket nem csak a merevlemezről, hanem akár olyan online képtárakból is képes beolvasni a Picnik, mint amilyen a Yahoo Flickr-e, vagy a Google Picasája.

Az öt évvel ezelőtt beindított Picniket egy húsz fős gárda működteti, a felvásárlás részleteit azonban a felek nem közölték. A Reuters értesülései szerint a Picnic fejlesztői már csatlakoztak a Google seattle-i irodájához, ahol a Picasa online képtárszolgáltatás működtetőivel dolgoznak majd együtt.

Forrás: [origo]

A Yahoo egyelőre nem kommentálta a híreket, pedig a tulajdonában lévő Flickr képmegosztó oldalon jelenleg csak a Picnic-kel tudják online szerkeszteni feltöltött képeiket a felhasználók. A Google ennek kapcsán csupán annyit közölt, a jövőben is lehetővé teszi majd a Picnic használatát partnereinek, így elvileg az sincs kizárva, hogy a Flickren a továbbiakban is elérhető maradnak funkciói.