Vágólapra másolva!
Tiltakozó akciót tartottak a Greenpeace környezetvédő szervezet aktivistái a Dell indiai, hollandiai és dániai képviseleteinél, amelyeken az amerikai PC-gyártótól arra szerettek volna garanciát kapni, hogy 2011-re kivonja termékeiből a káros anyagokat.
Vágólapra másolva!

A PC World beszámolója szerint a zöldek egy olyan találkozó előttre időzítették tiltakozó akciójukat, amelyen Michael Dell, a társaság vezetője azt vitatja meg, miként vonja ki a Dell termékeiből az olyan káros anyagokat, mint a PVC műanyag, vagy a brómozott égésgátló anyagok(BFR).

A Greenpeace aktivistái a Dell Bangalore-i, amsterdami és koppenhágai képviseleteinél követeltek konkrét információkat arról, hogy a cég milyen ütemezéssel vonja ki a mérgező anyagokat számítógépeiből. A Dell még 2009-ben ígéretett tett erre, ám még abban évben későbbre, 2011-re halasztotta a káros anyagok kivonását. A Greenpeace aktivistái most egy negyedéves bontásban készülő ütemtervet akartak kapni a gyártótól azért, hogy biztosak legyenek, az újabb céldátumot nem fogja megint későbbre halasztani a cég. Emellett egy káros anyagoktól teljesen mentes termék azonnali bejelentését követelték.

A zöld szervezet egyébként minden negyedévben publikálja tanulmányát, amelyben elektronikai eszközök gyártóit is rangsorolja annak tükrében, hogy azok mennyire környezetbarát módon végzik termékeik gyártását. A lista élén jelenleg a Nokia, a Sony Ericsson, a Toshiba és a Philips áll.