Egy napnyi videó kerül fel percenként a YouTube-ra

Vágólapra másolva!
A Google statisztikái szerint minden egyes percben egy teljes napnyi, vagyis 24 óra hosszúságú videót töltenek fel átlagosan a felhasználók a YouTube videomegosztóra. Az üzemeltetők szerint a feltöltések aránya rohamos iramban növekszik.
Vágólapra másolva!

Míg 2007 közepén egy perc alatt mindössze 6 órányi mozgóképes tartalmat töltöttek fel a világ legismertebb videomegosztójára, tavaly januárban ez az érték 15 óra volt, májusban már elérte a 20 órát. Mostanra azonban már minden hatvanadik másodpercben egy egész napnyi, azaz 24 órányi videót töltenek fel a Google szervereire az oldal felhasználói - olvasható a YouTube hivatalos blogján.

A YouTube-ot még a PayPal online fizetési szolgáltatást működtető társaság három korábbi alkalmazottja indította útjára 2005-ben, az oldalt 2006-ban vásárolta meg 1,6 milliárd dollárért a Google. A látogatók millióit vonzó, bevételeinek döntő többségét hirdetésekből szerző videós szájt azonban még mindig nem képes nyereségesen működni, pedig a rendszert kiszolgáló infrastruktúra működtetése is tetemes összegbe kerül a keresőóriásnak. Bár az oldalra néhány hónapja már HD-felbontású videókat is fel lehet tölteni, az idén elrajtolt online videotéka részlege egyelőre nem hozott sikert.