A Facebook nem leplezi le adatlapunk nézőit

Vágólapra másolva!
Bár számos facebookos alkalmazás ezt állítja magától, a közösségi oldal sosem fogja felfedni felhasználói számára azt, hogy kik tekintették meg adatlapjaikat. Az ilyen applikációkat többnyire valamilyen átveréshez használják, ezért elkezdte törölni ezeket a szájt.
Vágólapra másolva!

A BBC úgy értesült, a Facebook aktívan elkezdte törölni azokat az alkalmazásait rendszeréből, amelyek azt ígérik, telepítésüket követően a felhasználók abba is betekintést nyernek majd, ki tekintette meg adatlapjukat, képeiket.

A Facebook hivatalos közlése szerint egyik ilyen szolgáltatás sem működhet, mivel a közösségi oldal nem ad hozzáférést ilyen jellegű adatokhoz az alkalmazások számára. Ezeket a szolgáltatásokat többnyire valamilyen kártékony program terjesztésére, csaló oldalakra felkeresésére való ösztönzéshez, vagy egész egyszerűen reklámozásra használják ezeket. Egyelőre a Facebook nem tervezi, hogy webalkalmazásai esetében hasonló jóváhagyási procedúrát vezetne be, mint például az Apple az iPhone-ra írt szoftverek esetében végez.