Magyar fejlesztő szoftverét vette meg a Google

Vágólapra másolva!
A keresőcég szerdán vásárolta fel a reMail nevű iPhone-os e-mailklienst, ami egy magyar fejlesztő, Cselle Gábor munkája.
Vágólapra másolva!

A reMail a levelek gyors keresését teszi lehetővé az Apple-mobilon, és tömörítve kis helyen képes tárolni a levelezést az iPhone-on, így érthető, hogy felkeltette a Google érdeklődősét.

Az iPhone-os e-mail-kliens alternatívájaként kínált levelezőt Cselle Gábor és csapata eddig egy San Franciscóban bejegyzett kisvállalkozásként fejlesztette, ami most beolvad a Google-ba, Cselle pedig a cég alkalmazottjaként folytatja a munkát, mint termékmenedzser. Az érintettek ennél több részletet nem árultak el a felvásárlásról, amiről a legnagyobb amerikai informatikai lapok is beszámoltak.

A népszerűség oka, hogy a reMail már eddig is nagy karriert futott be az iPhone-os App Store ban, és a Googel várhatóan a mobilos levelezés megújítását tervezi a Cselle által kifejlesztett technológiával. A fiatalember specialitása az e-mail: Cselle még gyakornokként megfordult a Google-nél a Gmail csapatában, majd az Outlookba integrálható keresőn, a Xobni-n dolgozott vezető fejlesztőként. Blogja tanúsága szerint nem kisebb ambíciói vannak, mint a mobilos levelezéshez is jelenleg használt IMAP protokoll megújítása.

A reMail felvásárlása némileg rossz hír viszont a szoftver eddigi felhasználóinak. A Google ugyanis leveteti a klienst az App Store-ból, amire szintén nem adtak magyarázatot: Cselle csak úgy kommentálta a döntést a blogján, hogy közösen határoztak így a céggel. A már meglévő felhasználók márciusig kapnak támogatást hozzá.