Márciusban érkezik a nagyik Nintendója

Vágólapra másolva!
A japán videojáték-gyártó márciusban fogja piacra dobni Európában és az USA-ban a DSi XL nevű hordozható játékgépét, amely a korábbi típusoknál nagyobb képernyővel rendelkezik, hogy idősek is könnyen tudják használni.
Vágólapra másolva!

A Nintendo DSi XL március 5-én, azaz a jövő héten kerül az európai boltokba, míg az Egyesült Államokban később, csak a hónap végétől lesz kapható. A hordozható masina tudása lényegében megegyezik a tavaly piacra dobott DSi-vel, azaz nem csak megvásárolható és letölthető játékokat tud futtatni, de beépített kamerája is van, és az előző generációs DS Lite-tal ellentétben már rendesen használható wifivel is, mert nem csak az elavult titkosítási technológiákkal is elboldogul, valamint integrált böngészővel is felszerelték.

Az európai piacon XL néven árusított modell jóval nagyobb lesz a hagyományos DSi és DS típusoknál, két darab 10,7 centiméteres képernyővel is felszerelték, ami kétszer akkora, mint a korábbi modellé. Mivel a készülék vaskosabb elődeinél, nehezebb is, ezért nem is azok helyett, hanem a másik típusokkal párhuzamosan fogják árusítani. A Nintendo kifejezetten arra számít, hogy az új modell nagy népszerűségnek örvend majd nagymamák és nagypapák körében, akik könnyebben tudják majd kezelni ezt a modellt, vagy akár többen is körbe tudják ülni.

Forrás: [origo]

A japán gyártó zsebkonzoljához egyébként régóta árulnak olyan programokat, amelyek felkelthetik az idősebbek érdeklődését is, hiszen például recepteket, agytesztet, keresztrejtvényt és hasonlókat is lehet venni hozzá. Sajnos magyar nyelvű játékokat nem adnak ki a Nintendo zsebgépeihez, így a hazai nagymamák feltehetően nem fognak egyelőre nagy számban rákattanni. A DSi XL-t az USA-ban 190 dolláros, azaz 40 ezer forint körüli nettó összegért árulják majd, Európában ennél valamelyest biztosan drágább lesz a gép.