Lézerágyúk, űrlények és steampunk harcosok

Vágólapra másolva!
A varázslók tárgyaira vadászó goblinok seregei, a bányákat ellepő szörnyek ellen küzdő steampunk hősök, egymás ellen csatázó emberek, predátorok és idegenek különösen mozgalmasra sikerült hétvégi demóajánlónkban.
Vágólapra másolva!

A Dungeon Defense fejlesztői meglepő új színt tudtak venni a területvédelemről szóló stratégiai játékokba. Eddig a játékosnak egyedül kellett szembeszállnia az egyre nagyobb számban érkező szörnyek hullámaival, a TK által fejlesztett programban azonban már társai is lehetnek a gamernek a küzdelemben.

A Dungeon Defense-nek nyúlfarknyi története sincs, csak egy egyszerű alapfelállás várja a játékost. Egy kazamatarendszer mélyén négy varázsló védi a varázskristályt a tárgy elpusztítására fenekedő goblinokkal, orkokkal és éjelfekkel szemben. A mágusok nem csak a botjukból kilőtt varázsnyilakban bízhatnak, mindegyikük erős védőtornyokat, halálos gázcsapdákat és mindent elpusztító manabombákat tud megidézni. Hatalmukat csupán a rendelkezésre álló varázskristályok száma korlátozza, amit a legyilkolt ellenfelek dobnak el. Eddig a felállás, innentől kezdve viszont esztelen rohangálás a játék.

Forrás: [origo]
Dolgoznak a tornyok, dolgozik a varázsló

Nem is gondolná az egyszerű halandó, mennyi problémával jár egy jó védőtorony-rendszer kiépítése, és üzemeltetése. Az ütegeket folyamatosan javítgatni kell, az elhasznált aknák helyére újakat kell idézni, és persze az se árt, ha eközben összeszedjük az ellen által eldobált pénzeket. A Dungeon Defense annyival nehezíti az amúgy is pokolnak számító feladatot, hogy a kristályhoz nem egy, de négy út vezet.

A játék az Unreal ingyenes fejlesztői készletével készült, hasonlóan a korábban már ajánlott Prometheushoz. A program elkészítése csak négy hetet vett igénybe , ennek tudható be a kis számú pálya, és a szegényes beállítási lehetőségek. Csak remélhetjük, hogy a játszható verzió kiadása után tovább folyik a program fejlesztése.

Vásárlás előtt kipróbálandó: demók

TORCHLIGHT

Új, javított demót adtak ki a fejlesztők a tavaly megjelent Torchlight nevű 3D-s szerepjátékhoz. A rajzfilmes, leginkább a World of Warcraftra emlékeztető külsejű városba a játékos három különféle karakterrel érkezhet meg. Választhatja, hogy egyszerű kardos pusztítóként, az íjjal remekül bánó profi harcosként vagy a köpenye ujjából borzasztó varázslatokat kiszóró alkimistaként próbál szerencsét.

Forrás: [origo]
Mindenféle rémek várnak a bányában

A hírek szerint az egyjátékos módot tartalmazó Torchlight csak a kezdet, a képregényszerű figurákat és persze a csillogó, steampunk hangulatú várost megkedvelő gamerek a közlejövőben egy MMO játékban is visszatérhetnek a kalandozáshoz. A feladat várhatóan ugyanúgy a városka békéjének megőrzése, és a bányában settenkedő szörnyek leküzdése lesz, a világ viszont biztos mozgalmasabbá válik majd a több játékostól.

A Torchlight az utóbbi tíz évben vásárolt bármelyik számítógépen elindul. Futtatásához mindösszesen egy 800 megahertzes processzor és egy 64 megabájtnyi memóriát tartalmazó ősi videokártya szükséges.
A demó, rendhagyó módon, tartalmazza a teljes játékot, a Torchlightot megvásárlóknak csupán a kódot kell beírniuk, és a kétórás korlátozás eltűnik a programból.

ALIENS VS PREDATOR

Lassan megszokhatják a gamerek, hogy két-három évente el kell hárítaniuk valami hatalmas, űrlények jelentette fenyegetést. Idén a moziba járók régi ismerősei, a Ridley Scott filmjéből a játékokba átemelt Idegen, és a nyolcvanas évek másik nagy sci-fi horrorjából megszökött Predátor ugranak egymásnak.

A legújabb Alien vs Predator játék nem sokban különbözik a sorozat korábbi epizódjaitól. A játékos dönthet, hogy a két idegen faj valamelyikével, vagy a köztük őrlődő űrtengerészgyalogosként akar-e a pályára lépni, aztán kezdetét veszi a gyilkolászás. A három faj külön stratégiát igényel, így kellően változatos kihívásokkal tud szolgálni a gamereknek.

Forrás: [origo]
A kevés igazán jó tanács egyike: sose kerülj egy alien útjába

A többjátékos lövöldözéshez legalább 3,4 gigahertzes Pentium IV-es processzor, 1 gigabájt memória, és DirectX 9.0c-t támogató videokártya szükséges. Az alacsony követelményeknek hála a program a két-három éve vásárolt számítógépeken is tökéletesen futtatható.

Az Aliens vs. Predator február 19-étől vásárolható meg a digitális játékboltokban. Az 50 eurós programot előrendelők az Universe at War stratégiai játékkal is gazdagabbak lesznek. A demó letöltéséhez Steam kliens szükséges.

L!GHT DELUXE

Lézerágyúkkal, színes céltárgyakkal és 17 pályányi kihívással várja a játékosokat L!ght Deluxe játék demója. A programban fénnyel, színekkel és tükrökkel kapcsolatos fejtörőket kell megoldania a gamernek. A cél, hogy a megfelelő színű sugarak a megfelelő receptorba jussanak. Ehhez néha meg kell törni a sugár útját, néha kombinálni kell a különböző színeket, hogy a megfelelő árnyalat jusson az érzékelőbe.

Forrás: [origo]
Hogy lesz abból a lézerből piros, ez a kérdés!

A pálya különböző alkatrészeit forgatni és mozgatni is lehet. Az átrendezésben azonban nincs sok köszönet, csak faltól falig, akadálytól akadályig lehet mozogni az elemeket, így a pálya helyes berendezése is a fejtörő részévé válik.

A próbaverzió 17 pályája körülbelül fél-háromnegyed óra alatt teljesíthető. A játék több mint 100 pályát tartalmazó teljes verziója 1900 forintért vehető meg a Nemo Games oldaláról.

Hétvégi akciók

Remek akció várja a gamereket a Steam digitális játékboltban: a Far Cry sorozat első és második részét vásárolhatják meg nagy kedvezménnyel húsz euróért. A veszélyekkel teli szigeten játszódó, pusztítással és akcióval teli első rész, illetve a gyémántért folyó küzdelemről szóló második epizód külön is megvásárolható.

Helycsere következett be a gonoszok trónját, a Nagyúr helyét átvette a Nagyöcskös, aki ezzel a lendülettel megörökölt egy csomó kellemetlen kötelességet is. A Direct2Drive-on tíz dollárért kapható Overlord II-t megvásárlóknak ki kell vívniuk a tiszteletet, rendet kell tenni a világban, és ami a legfontosabb, meg kell tanítaniuk a Greenpeace-s elfeket kesztyűbe dudálni.