Facebookosokkal is chatelhetnek az AOL felhasználói

Vágólapra másolva!
Az online szolgáltatások veteránjának számító America Online összekötötte csevegőszolgáltatását a közösségi oldallal.
Vágólapra másolva!

Az AOL AIM nevű azonnali üzenetküldőjét havi szinten több mint 17 millióan használják az USA-ban, így elsősorban az ottani felhasználókat érinti a hír, hogy a legújabb kliensből a facebookos chatet is elérhetik. Az AIM-os accountok egy ideje már a Google Talkból is elérhetők, de a különböző szolgáltatások között még mindig nincs sok átjárás.

A szintén főleg az USA-ban népszerű Yahoo Messenger felhasználói a Windows Live (vagy, régebbi nevén, MSN) Messenger felhasználóit érhetik el, és a Yahoo egy időben a szintén a Google-lel készült megállapodni egy ilyen együttműködésről. A felhasználókat ezért inkább a Pigdin, a Digsby vagy a Meebo, és a hozzájuk hasonló, egyszerre több üzenetküldő-platformot integráló kliensek segíthetik, amelyeken keresztül minden accountjuk elérhető.

Az America Online egyik vezetője szerint a Facebookkal kötött megállapodás még így is kockázatos számukra, mivel az üzenetküldő felhasználói eddig az AOL más szolgáltatásait is intenzíven használták, most pedig tarthatnak attól, hogy a közösségi oldal csábítja el őket onnan. A felhasználók részéről viszont régóta igény volt a hasonló átjárhatóságra, aminek megvalósítására csak most, új vezetés alatt szánta rá magát a szolgáltató.