A világ legolcsóbb mobilja a Vodafone-tól

Vágólapra másolva!
Fejlődő országokban akarja paicra dobni az általa "a Föld legolcsóbb mobiltelefonjaként" hivatkozott készüléket, amelyet háromezer forintnak megfelelő összegnél is olcsóbban vihetnek majd haza a vásárlók.
Vágólapra másolva!

A Vodafone 150 márkanevű készüléket a barcelonai Mobile World Congressen mutatták be, a rendezvényen a mobilcég elmondta, a rendkívül olcsó készüléket szegény országokban, többek közt Indiában, Törökországban és nyolc afrikai államban fogják piacra dobni. Ára tizenöt dollárnál, vagyis mintegy háromezer forintnál is alacsonyabb lesz - nyilatkozta a Vodafone.

Az ENSZ becslései szerint 2010-re világszerte már mintegy 5 milliárd ember rendelkezik majd mobiltelefonnal, a gyártók pedig leginkább a fejlődő országokban bővíthetik majd eladásaikat, hiszen a fejlett térségekben szinte mindenki vásárolt már készüléket magának, aki tehette. Az ITU nevű nemzetközi telekommunikációs szervezet szerint a fejlődő országokban a beszédkommunikáció mellett azért népszerűek az egyszerű készülékek, mert ezek is alkalmasak arra, hogy banki utalásokat intézzenek, vagy egészségügyi szolgáltatásokat vegyenek igénybe rajtuk - például sms-ben elküldhetik a pácienseknek a kezelési útmutatókat - írja a BBC.

A készülék alapfunkciós szolgáltatásokat kínál, a hívás és sms mellett alapból támogatja a a mobilfizetési szolgáltatásokat. Egy drágább változata, a húsz dollárért, vagyis mintegy négyezer forintért debütáló Vodafone 250-es típus már színes kijelzővel és beépített rádióval is rendelkezik majd.