Ingyen sorozatok és új torrentkliens - a hét legjobb szoftverei

Vágólapra másolva!
Gyorsabb letöltést kínál a legújabb BitTorrent kliens, mellé egy olyan remek szájtot ajánlunk, amelyen a legújabb külföldi sorozatokat lehet megnézni eredeti nyelven, kissé VHS-szalagos hangulatban. Mellette ráakadtunk egy Google Térkép bármely kiválasztott részletét letöltő segédre, az ingyenes Avast víruskeresőből pedig végre megérkezett a magyar nyelvű verzió.
Vágólapra másolva!

UTorrent 2.0

Forrás: [origo]

Az ingyenes Bittorrent-kliens letöltése (311 kilobájt, magyar nyelvű)

Ugyan nemrég ajánlottuk béta verzióját kipróbálásra, a uTorrent nevű Bittorrent-letöltőkliensből megjelent a végleges kiadás is. A tesztváltozatot már használóknak nem kell manuálisan küszködniük a telepítéssel, automatikusan frissíthetnek a programra. Miért érdemes az új verziót telepíteni? Mert olyan fejlesztéseket végeztek benne, amely révén átlagosan gyorsabb letöltésekre képes a program úgy, hogy meggátolja, hogy egyetlen gyors kapcsolattal rendelkező felhasználó a többi, lassabb letöltő kapcsolatát leterhelje. A fejlesztők szerint az új verzióban alkalmazott letöltőmotort nem lehet befolyásolni különböző szolgáltatóoldali lassítóalgoritmussal, tehát a Bittorrent-letöltéseket egyértelműen érdemes ezzel az új verzióval végezni. A letöltései korlátozást tartalmazó kapcsolaton netezőknek érdemes lehet a Beállítások/Beállítások menüben a Transfer Cap pontot kiválasztani, itt ugyanis meg lehet adni, hogy bizonyos gigabájtnyi adatforgalom lebonyolítását követően automatikusan állítson meg a uTorrent minden letöltést, ami a túlhasználat megelőzését teszi lehetővé.

AVAST 5 magyar verzió

ForrA!s: [origo]

Az otthoni használatra ingyenes vírusirtó letöltése (42 megabájt, magyar nyelvű)

Az Avast nevű, otthoni használatra ingyenes változatban is elérhető, csah fejlesztésű víruskeresőt sokan ismerik idehaza, a program most azért lett újból aktuális, mert új, 5-ös kiadása is megérkezett. Ez teljesen új kezelőfelülettel rendelkezik - amely bár magyar nyelvű, "nyomokban" angol szöveget is tartalmaz. Az új kiadás a készítők szerint nem csupán felületében, hanem víruskereső motorjában is teljesen megújult, nem csupán ráncfelvarrott kiadásról van szó. Az Avast 5 már képes kiaknázni a többmagos processzorok által nyújtott extra teljesítményt, emellett olyan intelligens vizsgálórutinnal is bír, amely a bizonyosan nem kártékony alkalmazásokat alapból nem vizsgálja, ezzel is rövidítve az ellenőrzések időtartamát. Az Avast 5 használatához e-mailes regisztráció szükséges, amely 1 éven át való ingyenes használatot biztosít.

TVGorge.com

Forrás: [origo]

A TVGorge.com-on amerikai sorozatokat nézhet eredeti nyelven

A DownloadSquad letöltőblogon igazi aranybányára bukkantunk: ez nem más, mint a TVGorge.com, amely az idehaza is ismert, ám Amerikán kívül lévő netkapcsolatról nem elérhető Hulu.com-hoz hasonlóan teljes sorozatepizódok megtekintését kínálja. Lost, Heroes, CSI, Így jártam Anyátokkal, South Park, Simpsons és még egy sor ismert amerikai sorozat epizódjait (és a Top Gear autós műsort) lehet megnézni a szájton akár Magyarországról is. Bár a minőség kissé a VHS-videokazettákéra hajaz, és mindent csak angolul lehet nézni, a hatalmas kínálat miatt ennek ellenére biztosan nagy sikert arat majd az oldal itthon is: egyes alkotásokból több évadnyi is elérhető, másokból csak a legutóbb leadott sorozatot publikálják, a 24-ből például minden egyes részt meg lehet nézni.

Azt nem mernénk megjósolni, hogy évek múlva is működni fog ez a szájt, és nem záratják majd be a filmstúdiók jogászai - sajnos hagyományos, 4:3-as képarányú monitoron torzítva jeleníti meg a filmeket teljes képernyőre váltva a TVGorge Flash-alapú lejátszója, szélesvásznú monitoron azonban semmi problámát nem tapasztaltunk vele.

Google Maps Buddy

Forrás: [origo]

Az ingyenes segédprogram letöltése (511 kilobájt)

Valószínűleg senki sem nap mint nap fogja használni ezt a programot, de lehetnek olyan alkalmak, amikor jó szolgálatot tehet egy olyan program, amellyel a Google Mapsen kijelölt térképrészletet lehet úgy letölteni. Persze kisebb képeket egyszerűen a Print Screennel is le lehet menteni a térképszájtról, de ha egy képernyőnél nagyobb felületet szeretnénk offline módon használni, a lementett részleteket illeszteni kell, ami fáradságos munkával jár. A Google Maps Buddy ezt a feladatot végzi el automatikusan. Telepíteni sem kell, indítását követően meg kell nyitni benne a Google Mapset, a lementeni kívánt város felé kell barangolni, majd a Select Area gombra kattintani, ezután pedig kijelölni a lementeni kívánt részletet, ahogy az a fenti képen is látszik. A Selection Detalsnél az alkalmazott nagyítás mértékét kell kiválasztani - ha a program hibaüzenetet ad, az valószínűleg azért van, mert túlságosan nagy zoomot választottunk ki, amely részletesség nem elérhető, ebben az esetben nagyobb számot választva érdemes próbálkozni. A mentést a Create Map Image gombra kattintva végezhetjük el, indulása előtt a progarm még arra is rákérdez, hogy műholdas, hibrid vagy térképes nézetet kívánunk-e lementeni. Elviekben a domborzati nézet is letölthető lenne, ez próbáink során azonban nem működött jól. A feladat elvégzését követően érdemes letöröltetni a szoftverrel a nagy képfájl összeállított használt ideiglenes fájlokat.