YouTube-ra termett tapilaptopok jönnek

Vágólapra másolva!
Idén érkeznek a netes videózásra tervezett Nvidia Tegra processzoros tablet számítógépek. A böngészésre, videózásra optimalizált gépeket akár a mobilszolgáltatóktól is meg lehet majd vásárolni.
Vágólapra másolva!

Flash-gyorsítással és erős streaming videó támogatással próbálja megvetni a lábát a tabletek kialakulóban levő piacán a grafikus chipjeiről ismert Nvidia. A cég reményei szerint netezős kütyüket a számítástechnikai boltok mellett a mobilszolgáltatók szalonjaiban is meg fogják találni a vásárlók.

Mike Rayfield, a cég mobil területért felelős vezetője szerint a terjedőben levő billentyűzet nélküli, érintőképernyős kialakítás számos előnnyel rendelkezik. A netbookokkal szemben még véletlenül sem lehet őket összekeverni egy Windowsos PC-vel. A legtöbb tablet nagy, 5-10 colos érintőképernyővel, wifis és mobilnetes csatlakozási lehetőséggel és webkamerával felszerelve kerül majd a polcokra.

Mike Rayfield azt is elárulta a CES-en, hogy a Tegra 2 nevű rendszerchip (SoC) - amely egy csomagban tartalmazza a grafikus magot, a processzort és a rendszer egyéb lényeges részeit - már gyártásban van. Az Nvidia korábbi Tegra berendezésein a fejlesztők már sikeresen futtatták a Windows Mobile aktuális verzióját és a Google Anroidját, így operációs rendszerből is lesz választék.