Lebeszélik a németeket az Internet Explorerről

Vágólapra másolva!
A német kormányzat azt javasolja az internetezőknek, hogy biztonsági okokból használjanak az Internet Explorer helyett alternatív böngészőt. A szövetségi információbiztonsági hivatal közleménye még a legújabb, 8-as verzióról is lebeszéli a netezőket.
Vágólapra másolva!

A hivatal annak kapcsán publikálta figyelmeztetését, hogy a múlt héten a Microsoft nyilvánosságra hozta, hogy az Internet Explorer böngésző egy olyan hibája is közrejátszott a Google levelezőrendszerét használó kínai emberi jogi szakemberek elleni támadásban, amelyet máig nem orvosoltak.

Ugyanakkor a Microsoft nem ért egyet a fentiekkel, mondván, hogy a biztonsági rés alacsony szintű fenyegetettséget jelent a felhasználókra, a kínai esetben azt specialisták hajtották végre, a támadás nem átlagfelhasználók ellen irányult. Ráadásul a szoftvercég szerint az alapbeállításoknál szigorúbb biztonsági beállításokkal (az Internet zóna szintjének a legmagasabb szintre húzásával) ki is lehet zárni kihasználásának lehetőségét - bár így sok webes tartalom nem érhető el, ami kényelmetlenné teszi a használatot.

A Sophos biztonsági cég szakértője a BBC-nek úgy nyilatkozott, az Internet Explorerben talált hiba valóban kritikus fontosságú, hiszen a 6-os, a 7-es és a 8-as verziókat egyaránt érinti - bár a kockázat a legújabb verzió esetében alacsonyabb -, ráadásul a neten a napokban már azt is publikálták, hogyan lehet kihasználni, javítás pedig nem készült ezekre. A Microsoft közlése szerint már dolgoznak ennek elkészítésén, amelyet soron kívül kiadott frissítés formájában fognak majd elérhetővé tenni.