Véres leszámolás és hajótörött ufó

Vágólapra másolva!
A Sin City-t idéző véres, lövöldözős bosszú, zombis világvége vicces taxis küldetésekkel, és egy gyerekeknek is tökéletes fejtörőkkel teli játék hétvégi letöltésajánlónkban.
Vágólapra másolva!

Rövid, de művészien szép ingyenes lövöldözős játékot ajánlunk kipróbálásra ezen a hét végén. A The Last Dance-ben egy feleségét gyászoló, és az asszony halála miatt véres bosszút fogadó rendőrnyomozót irányíthat a játékos egy merész ecsetvonásokkal megrajzolt, fekete-fehér világban. A játék, akárcsak a régi keményöklű krimik, nem tartalmaz színeket, még árnyalatokat sem igazán. Egy kivétel van, a vér vöröse, ami bőven ellepi az utcákat. A letisztult városba nem illenek a halottak sem, a lelőtt ellenségek azonnal eltűnnek, csak körvonaluk marad fehéren a földön, mintha már ki is értek volna a helyszínelők.

A játék angol címe megtévesztő, a Last Dance szereplői folyamatosan spanyolul beszélnek, még intenzívebbé, még moziszerűbbé téve a drámát. A felirat - kizárólag angol van - sem hiányzik az élményhez, nem mintha bárkinek magyarázni kellene, minek örül a hős, amikor felhördül, hogy "una shotgun".


Eltűntek az árnyalatok, fekete, fehér és vérvörös a világ

A játék irányítása borzasztóan egyszerű, jelezve, hogy az égiek is a bosszúra szomjazó zsaruval vannak. Sétálni a WASD kombinációval vagy a kurzorbillentyűkkel lehet, egér jobb gombját lenyomva váltunk célzó módba, a space pedig a spéci mozdulatokért - ugrás, gurulás, fedezékbe bújás - felel. Emellett van még automata célzás a Q gombon, amire egy igazi játékosnak nincs szüksége, illetve újratöltés az R-en, és ennyi. Bonyolult kombinációk nincsenek, a bosszúé a főszerep, nem a billentyűzettel való zsonglőrködésé.

A The Last Dance rövid játék, egy jobb játékosnak fél óra sem kell a történet megismeréséhez és a főgonosz legyőzéséhez. Akinek a sztori tetszett, az kénytelen beszerezni a Max Payne játékok valamelyikét, vagy levenni a polcról egy Dashiell Hammett-regényt.

Vásárlás előtt kipróbálandó

ZOMBIE DRIVER

Elfogult közép-európai gamerként mélyen elfogultak vagyunk a lengyel EXOR által fejlesztet és kiadott Zombie Driverrel. A program nem mentes a gyerekbetegségektől, az autók motorhangja unalmas, az alap - de szerencsére kikapcsolható kamerakezelés - fejfájdító. Az alapötlet azonban ment mindent, hiszen ki ne akarna tuningolt taxival, megfickósított Skodával zombikat legázolni?

A zombik lemészárlása ráadásul komoly jutalmakkal is jár. A járgányra nagyobb fegyvereket - dupla géppuska, rakétavető - komolyabb páncélzatot lehet szerelni. Cserélhető persze a motor is, ami azért különösen fontos, mert puskák ide vagy oda, az élőholtak nagyobb részét el kell ütnünk, nem pedig lelőni.


Taxival, sportkocsival, limuzinnal hajthatunk a zombin közé

A pályák mind két küldetést adnak. Az elsődlegest, például két civil kiszöktetése a városból, kötelező megcsinálni, a másodlagost ki lehet hagyni, de komoly extrákat ad, ha azt is sikerül végrehajtani. A pénzre pedig mindig szükség van, hiába szolgálja a játékos a túlélők csapatát hűségesen, az autó fejlesztése elég sokba kerül.

A 2009 decemberében megjelent programhoz két hónap késéssel adott ki demót a fejlesztő. Az első néhány javítás mostanra túlesett szoftvert érdemes kipróbálni vásárlás előtt. Ha a motorhanghoz hasonló apró hibákat meg tudjuk neki bocsátani, akkor érdemes érte kiadni a kilenc eurót.

BOB CAME IN PIECES

A független fejlesztők újra és újra bebizonyítják, hogy verhetetlenek a remek, szép és aranyos puzzle játékok készítésében. A legújabb ilyen programban egy munkába menetel közben hajótörést szenvedett idegennek kell segítenünk, hogy összelegózhassa szétpergett űrhajóját. A gépet pályáról pályára, darabról darabra rakja össze a játékos. A meglelt alkatrészeket azonnal fel is kell használni, mert a pályatervezők által kiötölt fejtörők megoldására.


A feladatok egészen változatosak. Reteszeket kell ellökni taszító sugárral, jégfalon kell áttörni plusz rakéták segítségével, csövek segítségével kell elvezetni a tolóerőt a hajtóműtől. Egyik sem igazán nehéz, de kísérletezésbe, időbe telik, míg sikerül megtalálni a tökéletes megoldást. A keresgélést az is nehezíti, hogy a hajónk egyre nehezebben emelkedik a levegőbe, ha telerakjuk alkatrészekkel, ezért meg kell fontolni minden extra felszerelését.

Megújult a Dark Orbit

Megújult a Dark Orbit, a csatatér.hu böngészőben játszható űrháborús játéka. Az új felület nagyobb látóteret biztosít a galaxis meghódítására indulóknak, szebb fényekkel és robbanásokkal díjazza a sikeres harcosokat, és sokkal testreszabhatóbb, mint elődje.

Forrás: [origo]
Jobb lett a kilátás a Dark Orbit csillaghajóiból

Az új kliens használtára nem kell azonnal átállni, aki nem akar egyik napról a másikra váltani, az átmenetileg még használhatja a régit, a következő nagy frissítésig. A jövőben tervezett változásokhoz - például több nem játékos karakter és több térkép - már csak az új szoftver lesz használható.

Akciós játékok hétvégére

Nem a szokásos játékboltok, hanem az epizódokra bontott történetek mestere, a Telltale Games: vasárnapig a Sam&Max első évadát nevetséges 5 dollárra árazták le. A játék hat részében a gamer a nyugodt, gondolkodósabb Sam-et a kutyát és magánnyomozó társát, a robbanékonyabb Max nyulat irányíthatja. A játékot azoknak érdemes megvenni, akik szerették a LucasArts régebbi kattingatós kalandjátékait, vagy akik általában nem szeretnek megfejtetlen rejtvényeket hagyni maguk után.


Kemény harcok várják a gamert a Men of War-ban

A Gamer's Gate az orosz 1C Publishing világháborús játékát adja olcsóbban. A Men of War és az orosz haditengerészek tetteit megéneklő folytatása, a Red Tide a nagy csatákon vezeti végig a játékost. Észak-Afrikában, Európában, a Fekete-tenger partvidékén kell harcra vezetnie embereit annak a gamernek, aki beruház a 16 euróért adott csomagba.

(A Dark Orbit játékot tartalmazó Csatatér.hu az [origo] játékportálja.)