Filléres netrádiót fejlesztenek a németek

Vágólapra másolva!
Egy német műszaki egyetemen az mp3 formátum egyik atyjának közreműködésével olyan megoldást fejlesztettek ki, amely lehetővé teszi majd, hogy internetes funkciókat, például rádiót, híreket vagy videós tartalmak elérhetőségét építsék be alapfunkciós mobiltelefonokba, olcsó tévékbe vagy más eszközökbe.
Vágólapra másolva!

A Perfect Stream nevű technológia lehetővé teszi bonyolult, így sokba kerülő elektronikai alkalmazása nélkül az internetes rádiófunkciók megvalósítását. A CES-en élőben is bemutatott megoldás kifejlesztésében egyebek mellett Karlheinz Brandenburg az Ilmenaui Műszaki Egyetem professzora is részt vesz, aki annak idején az mp3 hangfájl-formátum kidolgozásában is közreműködött. A német egyetemen kidolgozott megoldás számítási felhővel dolgozik, azaz a feldolgozási feladatok zömét távoli szerverekkel végezteti el a végfelhasználónál lévő eszköz helyett, arra így csupán a dekódolás folyamata hárul.

Noha a CES-en kiállított eszközök között csupán egy nagyon olcsó internetrádió, és egy internetelérésre képes tévé volt kiállítva, a megoldás segítségével a legkülönbözőbb ketyerék, így például digitális képkeretekre, navigációs eszközökre, egyszerű mobiltelefonokra vagy videojátékokra sugározhatnak internetes tartalmakat. Kiötlői a Perfect Streamet internetszolgáltatók számára licencelnék a fejlesztést, amely online rádióadások mellett akár mozgóképes tartalmak, hírek, Twitter-bejegyzések vagy más online tartalmak továbbítására is használható.