Vágólapra másolva!
A héten érkezik, pletykák közepette, a Google mobilja, a Nexus One. Bár még hivatalos bejelentés nem volt, a kütyüblogok azt is tudni vélik, mennyibe fog kerülni a készülék.
Vágólapra másolva!

A január elejére várt Nexus One árának tippelgetése volt az óév utolsó népszerű partijátéka. A kütyüblogok teljes árú készüléket várnak, Peresztegi Zoltán, a Google Magyarország január elsejével távozó vezetője azonban sokkal alacsonyabb összegeket emlegetett Twitteren. Peresztegi azt várja, hogy a Google a mobilpiacot megrengetve 99 dollárért - kevesebb mint 19 ezer forintért - kínálja a készülék első egymillió példányát.

Gizmodo: nem lesz olcsóbb a versenytársaknál

Valószínűleg nem jön el az ingyenes, vagy csak egy hagyományos mobil árába kerülő okostelefonok kora a Nexus One megjelenésével. A Gizmodo által megszerzett kiszivárgott dokumentumok szerint a mobil szolgáltatófüggetlen verzióját 530 dollárért, azaz körülbelül százezer forintért lehet majd megvenni a Google-től. Az ár - a rajongók legnagyobb csalódására - nem alacsonyabb, mint a hasonló multimédiás, netezős okostelefonoknál megszokott. Az általunk korábban tesztelt HTC Herót is hasonló összegért lehet beszerezni.


Komoly 3D-s teljesítménye lesz a Nexus One-nak

A kütyüblog értesülései szerint a készülék meg fog jelenni a T-Mobile kínálatában is. A két éves hűségszerződést aláírók 35 ezer forintnak megfelelő dollárért vihetik majd haza a Google-mobilt.

Korlátlan adatcsomaggal lehet majd megvenni

A telefont csak egy tarifacsomaggal lehet megvásárolni. Az amerikai T-Mobile "Even More Individual" nevű konstrukciója 500 perc beszélgetést, ingyenes hétvégi és hálózaton belüli hívásokat, valamint korlátlan SMS- és MMS-küldést és adatfordalmat tartalmaz. A havi közel nyolcvan dollárba kerülő előfizetéssel együtt a Nexus One 2100 dollárjába kerül majd a felhasználóknak a két év alatt.

A kütyüblog által megszerzett dokumentumok azt is világossá teszik, hogy a Google-mobil megvásárlása csak új hűségszerződéssel lehetséges. A készülék beszerzéséhez Google fiók - azaz Gmail cím - és valószínűleg a Google fizetési szolgáltatása, a Checkout által elfogadott bankkártya szükséges. Arról egyelőre nincs információ, hogy a cég rendelkezik-e Amerikán kívüli partnerekkel, vagy az Egyesült Államokon kívül élők csak a drágább, ám szolgáltatófüggetlen verziót vásárolhatják meg.