Böngészőjátékok otthonülőknek

Vágólapra másolva!
Az újév első igazi munkahetének stikában végigjátszható óráit, vagy a hirtelen beköszönő hideg miatt kivett betegszabadság hosszú napjait segítenek elütni a letöltés nélkül, a böngészőből játszható játékok.
Vágólapra másolva!

Nem kell nagy játékosnak lenni, hogy a Canabaltot élvezni tudjuk. A program hőse valamilyen okból nagy rohanásban van, a tetőkön végigfutva próbál elmenekülni a városból, ami felett idegen űrhajók húznak el, időnként bombákat is dobálva az épületekre. Hiába a kemény sci-fi történet, a Canabalt maga nagyon egyszerű. Az X vagy a C billentyű nyomogatásával át kell ugrani a tetőkön szétszórt tárgyakat, illetve át kell hidalni az épületek közti távolságokat. Az egygombos irányítás ellenére sem könnyű a játék, számolni kell az egyre gyorsabban futó hős lendületével, hogy nehogy a szakadékba érkezzünk egy-egy elrugaszkodás után. Ezer méter körüli távolságot nagyon könnyű futni a Canabaltban, a kétezer feletti pontokhoz viszont küzdelmesen lehet csak eljutni.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

Csak futni kell a Canabaltban

A Bubble Tanks Tower Defense jellegű védelemépítős játékokat direkt a napok eltöltésére találták ki. Az alapelvük rendkívül egyszerű: több hullámban menetelnek a képernyő egyik sarkából a másikba az ellenfelek, akiket le kell lövöldöznie a játékos tornyainak. A feladat úgy válik egyre bonyolultabbá, ahogy az egyszerűen lelőhető katonák mellett megjelennek a speciális képességekkel felszerelt, néhány torony átverésére képes magasabb szintű ellenfelek. Ilyenkor a nyugodt lövöltözés komoly taktikai csatává válik.

ForrA!s: [origo]
ForrA!s: [origo]

Hullámokban jönnek az ellenségek, de megállítjuk őket

Sportőrültnek sem kell lenni, hogy az ember hosszú órákat töltsön el az Onlinegames Basketballal. A játékban egyszerűen kosárra kell dobálni a pálya különböző pontjain megjelenő labdákat, de annyira jó a fizikai modellje, hogy nehéz abbahagyni a dobálózást. A labda elengedése előtt csak ívet és pályát állíthat a játékos, de könnyű megszokni ezt a minimalista megközelítést. Az Onlinegames kosárlabdáját nem pontra játsszák, hanem a két perces játékidő alatt összegyűjtött sikeres rádobások távolsága adódik össze. A legtöbbet a felezővonal környékéről a hálóba jutatott labda ér, a látványos zsákolások viszont csak egy-két métert adnak hozzá az eredményhez. A játékban két percenként kezdődik bajnokság 800-1000 ember részvételével, így mindig látszik, mit tudnak kihozni a profik a két perces időkeretből.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

Basketball: pár perc gyakorlással el lehet érni a ranglista közepét

Gyerekeket is le lehet ültetni a két ünnep között a gép elé, ha nagyon nincs más program. Az Egyszervolt.hu-n található Világjáróban előbb összekevert betűkből kell megtalálni a világ országait, majd meg kell őket lelni a térképen. A játéknak karácsonyi verziója is van, ez a különböző országok karácsonyi szokásait is elmeséli a helyes megfejtőknek. A Világjáró nem csak a gyerekeknek lehet kihívás, a városokat kérdező mód esetenként a felnőtteket is képes megizzasztani.

ForrA!s: [origo]
ForrA!s: [origo]

Tanulni is lehet a térképes játékból

Pár óra laza eltöltését ígéri csak a Gridz. A játékban furcsán fénylő áramköröket kell bezárnia a játékosnak az egyes elemek forgatásával. Az alkatrészeket mindkét irányba el lehet fordítani, ám csak addig, amíg van kapcsolatuk valamelyik energiaközponthoz. Az áramot nem kapó egységek halottan állnak addig, amíg el nem juttatjuk hozzájuk valahogy az energiát. A Gridz szerencsére sokszintű visszavonási lehetőséggel rendelkezik, így öt-tíz hibás lépést gond nélkül meg nem történtté lehet tenni.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

Robokill: ezek az űrhajók mindig csak bajba kerülnek

Flash játékok között ritka, de fizetős verzióban is létezik a Robokill nevű lövöldözős sci-fi játék. Az netről ingyenesen elérhető verzióban csak egy fejezet érhető el a háromrészes kalandból, ezt azonban még akkor is megéri végigjátszani, ha eszünkben sincs megvenni a teljes verziót. A játékos egy bajba jutott űrhajó belsejében kénytelen rendet tenni, amit elleptek a kis, szemtelen zöld robotok. Kezdetben erre csak az általa irányított robot két kezére szerelt ágyúkat használhatja, azonban a kalandok során egyre több fegyvert, páncélt és speciális kütyüt találhat. A szobákban elszórt újrateremtő készülékeknek hála a haláltól sem kell nagyon félni, az egyetlen gondot az okozza, hogy ilyenkor a támadók visszafoglalnak néhány szobát, amikért újra meg kell küzdeni.

Böngészőben is fut a Quake

Az elmúlt év legjobb böngészőben játszható játékát nem a szokásos flashjáték-fejlesztők valamelyike készítette el, nem az Armor Games-en vagy a King.com-on jelent meg. A játékipar régi motorosának számító iD Software döntött úgy, hogy klasszikus lövöldözős játékát, a Quake-t browserjátékká alakítja, ez lett a Quake Live. Az ötlet rögtön megmozgatta a gamerek fantáziáját, kezdetben még sorba is kellett állni a regisztrációért.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

Az élő ellenfelek ellen játszott lövöldözős játék egyetlen hátránya, hogy külön plugin szükséges hozzá. A közel négy megás kiegészítő telepítése után és a pályák letöltése után azonban kezdetét veheti a lövöldözés. Az öt-tíz percnyi töltögetést megéri végigvárni, hogy beszállhassunk az össznépi játékba.