Karcsúsított az új [freemail]

Vágólapra másolva!
2009. december 1-től átalakul a [freemail] ingyenes webes levelezőrendszer. A változás elsősorban a külalakot érinti, a szolgáltatás korszerűbb, áttekinthetőbb kinézetet kapott. Emellett új lehetőségekkel is gazdagodott, miközben számos, 2007-ben indított funkció, mint például a netes telefonálási lehetőség vagy az integrált fényképmegosztás megszűnt vagy kikerült a levelezőrendszerből.
Vágólapra másolva!

Az új funkciók közé tartozik a teljes képernyős levélnézet, a titkos másolat bekerülése a címzési lehetőségek közé, a modernizált címtár és a böngészőfüleket utánzó, több levéloldal egyidejű nyitva tartását lehetővé tevő megoldás is.

A legszembeötlőbb újdonság a felfrissült dizájn, ami nem szépségével vagy trendi grafikájával kényeztet (ilyesmiről egyáltalán nincs szó), sokkal inkább az áttekinthetőbb, sallangoktól mentes felülettel. Eltűntek az érkezett leveleket mutató kezdőoldalról a portálos hangulatot árasztó fényképes ajánló dobozok és a különféle szolgáltatások fülei, ettől sokkal koncentráltabb, az alapfeladatra fókuszáló, átláthatóbb oldal jött létre. Ugyancsak használhatóbb lett a levélírás oldala, részben a címek megadásának modern, ajaxos felülete (és a Bcc, azaz titkos másolat lehetőségének bevezetése) miatt, részben a kiokosított szövegszerkesztő révén. Itt, a mellékletek feltöltéséhez használt részen látható a következő mondat: "Az 5MB-nál nagyobb és 1GB-nál kisebb fájlokat automatikusan óriás levélként küldjük." - azaz mostantól nem kezeli külön a rendszer a sima mellékletet és az óriáslevelet, hanem automatikusan dönt a feltöltött fájl mérete alapján.

Forrás: [origo]

Ilyen az új [freemail]





Forrás: [origo]

Ilyen volt a [freemail] tegnapig



Forrás: [origo]

A levélíráshoz használt szövegszerkesztő is megújult



Forrás: [origo]

A [freemail] első címlapja 1997-ből

A [freemail] a hazai internet egyik legrégebbi szolgáltatása, 1997-ben egy mai átlagos telefonhoz hasonló teljesítményű, 166 megahertzes Pentium processzorral, 128 megabájt memóriával és 9 gigabájtos merevlemezzel felszerelt PC-n indították útjára a Soros alapítványhoz tartozó C3, az aDaM Stúdió és a Matáv szakemberei. Az első héten kétezer e-mail címet regisztráltak, ami elmúlt 12 év során 3,5 millió aktív postafiók hatalmas rendszerévé terebélyesedett. A napi levélforgalom körülbelül 22 millió darabra rúg, ezek fele jut el a postaládákba (a többi spam vagy más okból blokkolt adatcsomag). A kiszolgáló szerverekben 300 központi egység, 1500 merevlemez és összesen mintegy fél terabájt memória teljesít szolgálatot.