Windows 7-hamburger és Playstation-zúzás

Vágólapra másolva!
Japánban sokemeletes hamburgerrel reklámozzák az új Windowst, az Apple már viccelődik rajta, a Sony pedig tévéket tör játékkonzollal. Egy kis kattintani való a hétfő reggeli kávéhoz.
Vágólapra másolva!

Minden hétvége tartogat valamilyen vicces érdekességet a technológia világából, amivel egyébként nem sokat foglalkoznánk itt a Techbázis hasábjain, de úgy gondoltuk, a hetet talán érdemes az agytekervények ellazításával kezdeni, amíg lejön, vagy elfogy a reggeli kávé.

Az elmúlt hét legnagyobb eseménye érthetően a Windows 7 megjelentetése volt. A Microsoft ugyan nem kerekített akkora kampányt az esemény köré, mint legutóbb a Vistával, viszont így is elsütöttek érdekes ötleteket. A cég által megbízott kreatívok ugyanis a hetes számra utaztak világszerte. Budapesten a hetes busz oldalát dekorálták ki Windows-reklámmal, "Megérkezett a hetes!" szlogennel, egy holland faluban (Zevenhuizen, vagyis hét ház) minden lakos ajándékba kapott az új operációs rendszerből, de a legbrutálisabb húzást Japánban követték el.

Nem tudjuk, hogyan jött az ötlet, de a tokiói Burger King-éttermekben Windows 7 Whoppert lehet kapni, hét húspogácsával, 7 napig, 777 jenért. A brutális méretű, 13 centiméteres termék létezésében magunk is kételkedtünk egy kicsit, amíg meg nem láttuk a lenti videót. Ebből kiderül, hogy a Whopper csaknem 800 gramm húst tartalmaz. Mint látható, a burger alig fér bele a "tesztelő" szájába. Ezt nevezzük beetetésnek!

Ha már az elmúlt években annyit cikizte a Microsoftot az Apple, főleg a Windows Vista miatt, akkor az új operációs rendszer megjelenését sem hagyhatták ki, mint poénforrást. "Jó hírem van!", fogadja a számítógépeket megszemélyesítő két figura közül a PC a Mac-srácot. "Most jelent meg az új operációs rendszerem, a Windows 7, aminek semmi olyan problémája nem lesz, mint az előzőnek!" "Hmm, nem hallottam én ezt már valahol?" jön a kétkedő válasz.

Az eddigi Windows 7-es tapasztalataink tükrében ugyan nem tűnik jogosnak a vaskos kritika, de az Apple azért próbálkozik. Az új Windowshoz kötődő másik két reklám arról igyekszik meggyőzni a vásárlókat, hogy ha már úgyis költözködni kell egy másik operációs rendszerre, akkor legyen az inkább egy Mac.

Ugye néha Ön is szeretné belevágni a tévébe a kontrollert, vagy a játékkonzolt, amikor már huszadszor tölti vissza a játékállást? A Sony most valóra váltja a régi álmot, legalábbis megnézhetjük egy ausztrál reklámfilmjükben, hogyan nézne ki, ha egy Playstation 3-at hozzávágnánk egy Bravia plazmatévéhez.

A felvételen laboratóriumi körülmények között, egy autós törésteszthez hasonló pályán repítik neki az új PS3-at a több százezer forintot érő álomtévének. A reklám egy ausztráliai akcióhoz készült: a cég 25 ezer ingyen játékgépet csap hozzá a 46 hüvelykes Bravia tévékhez. A filmben szó szerint.

A végére egy kis lazítás, ismét reklámban. A Vodafone ügynökségének munkatársai mobiltelefonokra komponálták meg Csajkovszkij egyik szimfóniáját: a filmen ezer darab készülékre érkeznek sms-ek, amelynek hangjai, kicsit kakofón módon ugyan, de összeállnak a kívánt zenévé. A mutatványhoz "csupán" 1000 darab üzenetet kellett útra indítani a nagyzenekarba befogott készülékekre.