Csak gyári memóriákkal fog menni az Xbox

Vágólapra másolva!
Letiltja a Microsoft a más gyártóktól származó memóriakártyákat és merevlemezeket. Aki nem menti vissza időben az eredeti tárolóra, akár el is veszítheti az adatait.
Vágólapra másolva!

Larry Hryb, az Xbox Live programigazgatója adta hírül, hogy a Microsoft játékkonzoljának következő frissítésével működésképtelenné válnak a más gyártóktól származó memóriakártyák.

Az ilyen eszközt használó gamerek - amellett, hogy lemondhatnak a nagy kapacitású memóriáról - a játékosprofiljukat is elveszthetik, ha nem másolják vissza az adatokat elég gyorsan a gép merevlemezére, vagy egy gyári memóriára.

A független gyártók által előállított memóriakártyákat azért szerették a gamerek, mert hatalmasak voltak a Microsoft által kínált aprócska 512 megabájtos tárolóhoz képest. A Datel által előállított kártya például 4 gigabájtnyi tárhelyet nyújtott, és további 16 gigabájtnyi microSD memóriát képes fogadni. Emellett a kiegészítő csak kicsit volt drágább, mint a Microsoft által kínált gyári bővítés.

A frissítés után az Xbox tulajdonosok ismét csak a Microsoft csepp memóriakártyáit, és méregdrága merevlemezeit választhatják. A cég legutoljára 2008 szeptemberében csökkentett a játékkonzolhoz vásárolható merevlemezek árán, most 26 ezer forintnak megfelelő dollárért lehet venni egy 120 gigabájtos lemezt az Xbox 360-hoz.