Sikamlós szoftver kerülhetett az iPhone-ra

Vágólapra másolva!
Az Apple az App Store elindítása óta nem engedett erotikus témájú programokat közzétenni az iPhone szoftverboltjában. Ennek ellenére egy sikamlós japán játék, amiben nők szoknyáját kell felhúzni vagy felfújni a képernyőn, bekerülhetett a választékba.
Vágólapra másolva!

A Puff! nevű szoftver elsősorban azért verte ki a biztosítékot a jelenlétére felfigyelő TechCrunch szerkesztőségében, mert ismét jó példa arra, mennyire következetlenül jár el az Apple az iPhone-os szoftverválasztékba bekerülő alkalmazások elbírálásakor. Az iPhone-ra fejlesztőket régóta bosszantja, hogy az Apple gyakran mondvacsinált okból utasítja el a szoftvereiket, és érvei sokszor ellentmondanak egymásnak.

A TechCrunch szerkesztője nagyon megrökönyödött azon, hogy az Apple világszerte forgalmazni enged egy olyan játékot, amelyben a képernyőn megjelenített japán nők szoknyáját lehet a mikrofonba fújva vagy a képernyőt megérintve felhúzni, miközben azok sikoltoznak. A szoftvert elnézve úgy tűnik, hogy azt nem humorosnak szánták, hanem inkább az ilyesmire fogékony szexuális érdeklődésű felhasználóknak nyújt szórakozást.

Az Apple ezzel szemben annak megérdőjelezhető tartalmára való hivatkozással elutasította a szoftverboltból a Someecards képeslapküldő szolgáltatás kliensprogramját. A Someecards akutális amerikai közéleti eseményeket figuráz ki erőteljes beszólások kíséretében a karikatúráin, de ezek egyike sem sérti a közerkölcsöt. Az Apple szerint viszont a Roman Polanskin vagy Hitleren gúnyolódó képeslapküldés nem illik az iPhone-ra. A TechCrunch szerint ezzel az Apple jóval szigorúbban szabályozza a szólásszabadságot, mint az amerikai alkotmány, és tűrhetetlennek tartja ezt a kiszámíthatatlan, képmutató gyakorlatot.