Vágólapra másolva!
A hét sztárszoftvere kétségkívül a Microsoft ingyenes víruskeresője, amely bár nem tud magyarul, mindenképpen próbára érdemes. Mellette egy klassz online tévés programot, virtuális matricázó szoftvert, és egy olyan keresőprogramot ajánlunk kipróbálásra, ami nem szemeteli tele a winchestert indexfájlokkal, de képes belenézni az állományokba.
Vágólapra másolva!

MICROSOFT SECURITY ESSENTIALS

Forrás: [origo]

A Microsoft ingyenes víruskeresőjének letöltése:Windows XP-hez, Vistához/Win7-hez

Néhány nappal ezelőtt debütált a Microsoft teljes értékű - azaz nem csak mondjuk kémprogramok, vagy bizonyos férgek elleni védelmet biztosító - víruskeresője. A szoftvert ingyenesen lehet letölteni, bár telepíteni csak legális operációs rendszerre lehetséges. A programot a héten részletesen is bemutattuk, röviden azt érdemes tudni róla, hogy egyelőre nem tud magyarul a menüje, ezt leszámítva a szaksajtótól is többnyire jó kritikákat kapott megjelenését követően, egyedül néhány fizetős szoftver gyártója nyilatkozott róla becsmérlően. Ennek az alkalmazásnak nagy előnye, hogy nem bombázza a felhasználót teljes verziójának megvásárlására ösztönző ajánlatokkal, ezért akár az ingyenes szoftvereket is érdemes lehet lecserélni rá. Korábban is megtettük, most is jelezzük: a szoftvert csak önmagában szabad használni, másik víruskereső program mellé nem szabad feltelepíteni.

KITEPLAYER FREE ONLINE TV

Forrás: [origo]

Az ingyenes internettévés szoftver letöltése (2,2 megabájt)

Egy újabb ingyenes online tévés szoftver, amelyen egy rakás külföldi csatorna műsorát lehet nézni: a szokásos módon ez a szoftver is a weben szabadon hozzáférhető streameket gyűjti csokorba, egyszerűen böngészhető, kategóriákba szelektált módon. Sajnos egyes műsorok nem érhetők el Magyarországról, mert az amerikai Hulu.com-ról vannak befűzve ebbe a szoftverbe, szerencsére a kínálatban még így is marad egy sor nézhető sport, dokumentumfilmes, sorozatos és rajzfilmes adó, a World Channels kategóriában pedig országokra bontva böngészhető a csatornák listája.

STICKIES

Forrás: [origo]

Az ingyenes segédprogram letöltése (850 kilobájt)

Ezzel az apró segédprogrammal a Windows Asztalon a Post-it-hez hasonló virtuális matricákat lehet elhelyezni, amelyekre fontos elvégzendő feladatokat vagy egyéb fontos információkat lehet feljegyezni. A virtuális jegyzetek méretét, színeit szabadon lehet formázni, egymásra is lehet ragasztani ezeket virtuálisan, de akár egy adott dokumentumhoz, honlaphoz vagy mappához is hozzá lehet rendelni a matricákat, így csak ezek megnyitásakor jelennek meg. Extra lehetőségként a címkéket úgy is be lehet állítani, hogy egy adott időpontban jelenjenek meg, és figyelmeztessenek valamire, akár napi, heti vagy havi ismétlődést is konfigurálni lehet a menüben, de persze el is lehet rejteni ezeket. Innen tölthető le a szoftver újabb kiadásának béta verziója, amely már képeket is tud kezelni, felülete pedig kissé tetszetősebb lett.

FILESEEK

Forrás: [origo]

Az ingyenes segédprogram letöltése (390 kilobájt)

Ezzel az ingyenes segédprogrammal a Windows XP-vel használatos Windows Search-öt lehet kiváltani, az újabb verziókban már alapból beépítve megtalálható ez a funkció. A FileSeek működése annyiban tér el a microsoftos keresőétől, hogy működéséhez nem indexeli be a merevlemezen lévő állományokat. Ez egyben a hátránya is, mivel így lassabb működést produkál annál, viszont minden olyan felhasználónak jó választás lehet, aki nem akarja, hogy az operációs rendszer úgymond "teleszemetelje" mappáit az indexállományokkal, és ezek frissítésével időnként leterhelje a PC-t. Ez a program akkor keres, amikor elindítják, egy sor feltételt meg lehet neki adni, és persze arra is képes, hogy a fájlok belsejében is kutatkodjon, nem csak a neveiket vizsgálja.

A korábbi hetek legjobb szoftvereinek ajánlóit a Szoftverblogon olvashatja el.