Vágólapra másolva!
Ezen félbe vágott hétvégén egy olyan ingyenes szoftvert tölthet le tőlünk, amely megkímélheti a PC-s zűrök miatti hajtépéstől: az EASEUS Todo Backuppal ugyanis a rendszer egy adott állapotára lehet visszaállni pár perc alatt, a Windows újratelepítése nélkül. Rajta kívül még egy elég jó ingyenes fotószerkesztő és kategorizáló szoftvert ajánlunk kipróbálásra, valamint egy klassz letöltőprogramot, amely képes kijátszani a fizetős letöltőoldalak lassító mechanizmusait. Végül a Firefox kísérleti bővítményével, a Weave-vel a munkahelyi böngészést otthon is ugyanott folytathatja bárki, ahol abbahagyta, és a jelszavak, könyvjelzők is mindenhol meglesznek.
Vágólapra másolva!

EASEUS TODO BACKUP

Forrás: [origo]

Az ingyenes segédprogram letöltése (35 megabájt)

Nincs annál kellemetlenebb, mint amikor egy új program telepítése nyomán az egész rendszerünk használhatatlanná válik, vagy bárminemű beavatkozás nélkül, egyik pillanatról a másikra hasal el az. Ilyenkor aztán kezdődhet a Windows, Linux vagy Mac OS X újratelepítése, az előbbi két esetben pedig az illesztőprogramok, kedvenc szoftverek levadászgatása, a chatprogram, levelezőkliens és hasonlók bekonfigurálása, nem beszélve a sok lementett jelszóról, ami szintén megy a levesbe.

Az ilyen eseteket lehet megelőzni a remek partíciókezelő szoftveréről - ezzel utólag is létrehozhat például egy D meghajtót a Windowsban - ismert Easeus új szoftverével, amely a Todo Backup nevet viseli. Hasonló funkciókat korábban csak fizetős szoftverek kínáltak, bár a nyáron már ráakadtunk egy ehhez hasonló szoftverre, amely a Macrium Reflect nevet viseli. Mire jó ez a szoftver? A teljes rendszerről lehet róla mentést készíteni, így egy későbbi hiba jelentkezése nyomán bármikor visszaállítható ez az állapot, nem kell feltétlenül elölről telepíteni minden hardvert, letöltögetni a kedvenc programokat, beállítgatni a levelezést, előbányászni a jelszavakat. A visszaállított rendszer kulcsrakész, bár Windows esetében érdemes felkeresni a Windows Update-et az elavult operációs rendszer felfrissítéséért, a Secunia PSI programmal pedig levadászni az összes alkalmazásból a legfrissebb verziót - a netes kártevők jelentős része ugyanis ezeken keresztül támad, megkerülve a vírusvédelmi alkalmazásokat.

STUDIOLINE PHOTO BASIC

Forrás: [origo]

Az ingyenes segédprogram letöltése (58 megabájt)

Alapvető képszerkesztési funkciókat, diashow-vetítést, CD-s és webes albumok készítését, digitális fotók kategorizálását lehet elvégezni a Studioline szoftverével, amelynek alapfunkciós, Basic változata otthoni használatra ingyenes - bár huzamosabb idejű próbálgatás esetén online aktiválást kérnek a készítők. A program a GPS-koordinátákat tartalmazó képfájlokból is képes kiolvasni a készítés helyét, és azt a navigációs eszközökben használható formátumba exportálni, viszont egyes extra funkciói csak a fizetős változatban érhetők el.

JDOWNLOADER

Forrás: [origo]

Az ingyenes segédprogram letöltése (19 megabájt)

A Rapidshare-hez és a Megauploadhoz hasonló tárhelyszolgáltatók használatát teszi kényelmesebbé ez a Javában írt letöltőkliens, melynek használatához a Java-környezetet is telepíteni kell a PC-re. Segítségével az ilyen oldalkra feltöltött fájlokat anélkül lehet letölteni a merevlemezre, hogy az idegesítő visszaszámláló órák, captchák hátráltatnák a felhasználót feladatában.

MOZILLA WEAVE

Forrás: [origo]

A Firefox kísérleti bővítményének letöltése (1,4 megabájt)

A Mozilla Weave a Firefox böngésző fejlesztését egyengető alapítvány projektje, amely egyelőre kísérleti formában létezik, de már használni lehet. Ez tulajdonképpen egy olyan bővítmény a böngészőhöz, amellyel automatikusan lehet szinkronizálni több számítógép - például laptop, asztali PC, munkahelyi és otthoni gép, esetleg mobil eszköz - között a netezéssel kapcsolatos adatokat. A Weave jelenleg a könyvjelzők mellett a jelszavakat, a kitöltött adatlapokat, az előzményeket, a beállításokat és a jelszavakat, de akár az utólag nyitva hagyott böngészőlapokat is képes szinkronizálni. Mit jelent ez? Azt, hogy ha a munkahelyi PC-n kilépünk, otthon ugyanabban az állásból folytathatjuk az internetezést - feltéve, hogy mindkét Firefoxra telepítve van a Weave. Az adatokat jelszóval lehet levédeni, a szolgáltatás használatához pedig ennek megfelelően regisztrálni is szükséges.