Letöltés: heti ingyenjáték és demók

Vágólapra másolva!
Autós és motoros játékok árasztották el az internetet, de sok köszönet nincs bennük. A Volkswagen furcsa fizikájú Polo-szimulátorának az a legjobb jellemzője, hogy autót lehet vele nyerni. A Renault kaminoversenyes programjában darabokra lehet törni a versenyjárgányokat, ám ez nem igazán látszik meg a gépek külsején. Egyedül a kétdimenziós Mad Skills Motocross-szal vagyunk teljesen elégedettek, ami egymagában elég arra, hogy a holnapi péntekesített szombat túlélésében segítse a számítógépük előtt ragadt gamereket.
Vágólapra másolva!

Attól, hogy valami úgy kanyarodik, mint egy doboz, úgy borul fel, mint egy doboz, és úgy is gyorsul, mint egy doboz, még nem feltétlenül doboz. Akkor juthat erre a meglepő következtetésre a játékos, ha telepíti az ingyenes VW Polo Cup játékot. A kézműves igényességet teljesen nélkülöző játéknak egy komoly előnye van: a pályákat jól betanuló, a borzasztóan vezethető Polók vezetését elsajátító gamerek iPodokat vagy akár saját autót is nyerhetnek vele.

A Polo Cup-ban három autót vezethet a játékos, ám a jobb példányokat csak hosszas gyakorlással lehet kiérdemelni. Versenypályából ugyanígy hármat tartalmaz a program, amiken még egy-egy közlekedési lámpa is van. A futamoknak kettős célja van, nem csak a minél gyorsabban teljesített köröket díjazza a program, hanem azt is figyeli, hogy hány liternyi benzin elégetésével ért végig a játékos a pályán. A spórolós módhoz természetesen kézi váltó dukál, az A és Y gombokkal lehet sebességet kapcsolni, és még arra is van lehetőség, hogy a hosszabb lejtőket üresbe váltsunk (Space), így spórolva az üzemanyaggal.


Autót lehet nyerni a csúnyácska játékkal

Az offline versenyzés csak a program felét adja, lehetőség van megmérkőzni más játékosokkal is. Érdemes emberi ellenfelek ellen edzeni, illetve jól megtanulni a pályákat, mert a november 22-én zajló végső verseny győztese egy valódi autót vihet haza.

Vásárlás helyett kipróbálandó: demók

MAD SKILLS MOTOCROSS

Rettentő szórakoztató programot sikerült létrehozniuk a Mad Skills Motocross tervezőinek. Az egyszerű, oldalnézetes, kétdimenziós motorverseny képes arra, hogy a székbe ragassza a versenyezni szerető gamereket. Az első néhány pályán még csak a különböző buckákat, bukkanókat, ugratókat kell jó tempóban maga mögött hagynia a versenyzőnek, később azonban elvárás lesz az is, hogy akrobatikus ugrásokat is elvégezzen, illetve lehetetlen falakat is megmásszon a játékos.

A játéknak remek fizikai motorja van, aminek hála egy-egy elszámolt ugrás után rongybábuként repül el a motor nyergéből sofőrünk. Nagyon eltalálták a zenéjét is, igényes, nehezen megunható chiptune csipogás szól a versenypályákon.


Egyszerű és nagyszerű a motokrosszjáték

A játék teljes verziója 24 euróba, azaz 6500 forintba kerül, amit kicsit drágállunk. A csomagba az összes pálya mellé egy különböző ugratókkal és tereptárgyakkal megrakott szerkesztőt is rakott a Turborilla kiadó, így az összes feladat teljesítése után maguknak építhetnek játszóteret a gamerek.

TRUCK RACING

Dobozokat kell vezetni a Truck Racing by Renault Trucks játékban is. A kamionversenyek izgalmát ígérő, ám régies grafikával és nevetséges hangokkal megáldott szoftverben a Renault csapat monstrumainak sofőri székébe ülhet be a játékos. Az ingyenes verzióban csak egy futamot lehet lejátszani, igaz azt akár tizenöt gépi játékos ellen is, a később érkező fizetős verzióban azonban online versenyek is lesznek.


Monstrumok pilótáiként versenyezhetünk

Bár a kamionok viccesen sodródnak ki, mindenféle kipördülés, vagy akár billegés nélkül a kanyarban, a versenyzős játék arra biztosan jó, hogy a munkával töltendő szombat egy-két óráját megédesítse. A program kezeli az erővisszacsatolásos kormányokat, a járműveket a játékos ízléséhez lehet igazítani új festéssel, az ütközések pedig rongálják annyira a masinákat, hogy a futam végén már nehéz legyen őket az úton tartani.

CRYSIS WARS

Ismét ingyenesen játszhatóvá tette a hazánkban is működő Crytek cég a gyönyörű grafikával rendelkező Crysis-játékok multiplayer részét. A Wars névre hallgató, csak többjátékos üzemmódban futtatható játékot egészen szeptember negyedikéig próbálgathatják a gamerek. A lövöldözős program kipróbálásához előbb egy 5,5 gigabájtos rar fájlt kell letölteni, majd ezt kicsomagolva indítható a installálás. Az online játékhoz pedig még egy javítófoltot is fel kell telepíteni. Az online küzdelemhez szükséges CD-kulcs a MyCrysis.com oldalon lesz igényelhető augusztus 28-án, este kilenc órától.


Crysis Wars: trópusi klíma, meleg helyzetek

A játékban csinos trópusi terepen, csillogó tengervízzel díszes öblökben, hajladozó pálmafák között kell nagykaliberű ágyúkkal és ugató gépfegyverekkel megölni egymást. Ha ügyes a játékos, akkor pedig arra is nyílik lehetősége, hogy egy tank vagy egy felfegyverzett haverokkal megrakott kisteherautó - szaknyelven: technical - volánja mögött találja magát. Ha a kimondottan erős PC-t igénylő játék megtetszik, akkor az egy hetes ingyenes periódus után a Crysis: Warhead megvásárlásával biztosíthatják a játékosok, hogy mindig a rendelkezésükre álljon az online lövölde.

Játékországban történt

James Cameron hosszú évek óta dolgozik legújabb filmjén, az Avataron. A film különlegessége - a 200 millió dolláros költségvetésen kívül - a kifejezetten ehhez a munkához kifejlesztett 3D technológia. A készítők sosem látott térhatású élményt ígérnek, főleg az IMAX változat nézőinek. A rendező, illetve a stáb tagjai a film premierjével egy időben megjelenő játékadaptáció fejlesztésében is részt vesznek, a játékosok az első videó alapján a filmhez hasonló akciódús élményre számíthatnak. Földi-, légiütközetek, nagyszabású összecsapások alkotják a játék gerincét, a leigázandó idegen bolygó a film stílusához igazodó, szemet gyönyörködtető grafikával jelenik meg a képernyőn.


Látványos játék is lesz az Avatarból

Az idén ötödik alkalommal indul útjára az EA SPORTS 4v4 focikupa az Electronic Arts szervezésében. Az országos focibajnokságon a 13-18 éves korosztály léphet pályára, bizonyítva tudását és rátermettségét. A játékosok a megmérettetéseket követően a kellemes élményeken túl értékes ajándékokkal, nyereményekkel gazdagon térhetnek haza. A verseny két részből áll: egy 8 perces meccsből a focipályán, amelyet 8 perc videojáték-küzdelem követ a legújabb FIFA 10 játékszoftverrel. Nevezési és részvételi díj nincs, minden versenyző játékos ajándékot kap. Nevezni három korcsoportban (13-14, 15-16, 17-18), 4+1 fős csapatokkal lehet előzetesen a www.4v4focikupa.hu oldalon. A díjazás korcsoportonként történik. A városi selejtezőkből minden korcsoport legjobb három csapata jut tovább a budapesti döntőbe. A bajnokság a kecskeméti selejtezővel szeptember 12-én indul, míg a budapesti döntőre október 10-én kerül sor.

Az Electronic Arts 4v4 focikupa időrendje:

  • 2009. szeptember 12. Kecskemét
  • 2009. szeptember 13. Debrecen
  • 2009. szeptember 19. Szeged
  • 2009. szeptember 20. Pécs
  • 2009. szeptember 26-27. Budapest
  • 2009. október 3. Szombathely
  • 2009. október 4. Győr
  • 2009. október 10. Budapest - döntő

Helyettünk játszik a gép

Érdekes kezdeményezés: a véres, akciódús - és leginkább a Devil May Cry-ra hasonlító - Bayonetta fejlesztői játékukkal szeretnék meghódítani a kevésbé tapasztalt gamereket, illetve azokat, akik általában a magas nehézségi fok miatt rettennek vissza egy-egy akciójáték kipróbálásától. A játék "Very Easy Automatic Play" elnevezésű nehézségi fokozata a vérbeli gamereket talán mosolyra készteti, a kiválasztását követően ugyanis mindössze egy gomb nyomogatása lesz a játékos feladata. Ezt a gombot ugyan mindig a megfelelő időben kell lenyomni a győzelem érdekében, de ennél több nem kell a sikerhez.


Kiszivárgott bemutató is van már Modern Warfare 2-ből

Most már hivatalos, a Modern Warfare 2 az év legjobban várt játéka. A héten közzétették az amerikai előrendelésekhez kapcsolódó toplistát, melyet toronymagasan vezet a Call of Duty sorozat legújabb epizódja. A játék ugyan csak novemberben jelenik meg, de máris több mint egymillió példány talált gazdára. Érdekesség, hogy nagyjából 800 000 példányt rendeltek az Xbox 360, és csupán 250 000 példányt a PlayStation 3 tulajdonosok. A lista második helyezettje - az egyedül Xbox 360-ra érkező - új Halo epizód, amit körülbelül 700 000 játékos rendelt meg eddig. A következő játékból már csak 280 000 példányt tudtak előzetesen értékesíteni, de a hét végén megjelent Batman: Arkham Asylum így is sokkal jobban tudott teljesíteni, mint a listán szereplő játékok többsége, a negyvenes lista többi szereplője már csak 100 000 példány alatti számot tudott felmutatni.

"Árleszállításon vásároltál" - akcióajánló

A héten megjelent a Batman Arkham Asylum Xbox 360 és PlayStation 3 változata, mindkettő 14 990 forintos áron vásárolható meg. A PC-s játékosoknak szeptember közepéig kell várniuk, a PhysX effektekkel dúsított PC-s változat sajnos csak ekkor jelenik majd meg. A Red Faction Guerilla PC-s változata szintén megjelent világszerte, de a hazai játékosoknak - egyelőre ismeretlen okból - tovább kell várakozni a Marson játszódó sorozat újabb részére, Magyarországra ugyanis csak valamikor októberben érkezik meg a játék.

Hetek óta pletykáltak az Xbox 360 esetleges árcsökkentéséről, s a Microsoft a héten hivatalos bejelentéssel tett pontot a találgatások végére. A 2009 augusztus 28-tól életbe lépő, összes európai piacra vonatkozó árcsökkenés mértéke 50 euro lesz, így az Xbox 360 Elite konzol javasolt fogyasztói ára Magyarországon 74 990 forintra módosul, a belépőmodell Xbox 360 Arcade még ennél is kedvezőbb, 61 990 forintos javasolt fogyasztói áron lesz elérhető. A kedvező árú konzol mellé érdemes előrendelni majd az év talán legjobban várt Xbox 360 játékát, a Halo: ODST-t, a 9990 forintos akciós árért cserébe a vásárlók egy Kingdom Under Fire: Circle of Doom és egy Ninety-Nine Nights játékos is kapnak ajándékba. Az akció ma kezdődött el, jövő héten várhatóan minden nagyobb boltban elérhető lesz az előrendelés.


Minden eddiginél nagyobb rombolás lesz az új Halo-ban

A Steam különleges hétvégi ajánlatában a THQ Collector Pack nevű csomagot lehet kedvezményesen megvásárolni, a nagyjából 60 000 forint értékű csomag most 20 000 forintért szerezhető be. Az összeállításban a következő játékok szerepelnek: Company of Heroes, Company of Heroes: Opposing Fronts. Frontlines: Fuel of War, Juiced 2: Hot Import Nights, S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl, Titan Quest, Titan Quest - Immortal Throne, Warhammer 40,000: Dawn of War - Dark Crusade, Warhammer 40,000: Dawn of War - Gold Edition, Warhammer 40K: Dawn of War - Soulstorm, Full Spectrum Warrior, Full Spectrum Warrior: Ten Hammers. A csomag egy-két kivételtől eltekintve igényes játékokat tartalmaz, ráadásul szinte minden játékkategória képviselteti magát.

Megjelent a Tales of Monkey Island sorozat második epizódja, így azok, akik az egész szériát megvásárolták a Telltale Games hivatalos oldalán, már tölthetik is a folytatást. Az Amazon új, digitális disztribúciós rendszerének köszönhetően ezentúl nem csak egyben, de epizódonként is elérhető lesz a sorozat, az egyes részekért 1700 forintot kell fizetni.