Twitterezett szülés közben

Vágólapra másolva!
A Twitteren közvetítette szülését családjának és barátainak a Twitter közösségi mikroblog szájt egyik társalapítójának felesége.
Vágólapra másolva!

"Kedves Twitter! Elfolyt a magzatvizem. Nem olyan volt, mint Chatlotte-nál a Szex és New Yorkban" - harangozta be az eseményt hétfőn a San Franciscóban élő Sarah Morishige Williams, akinek twitteres csatornáját itt lehet megtekinteni. Olvasóit aztán tájékoztatta a fájásokról, az utolsó bejegyzésben pedig epidurális érzéstelenítést kért.

A boldog apa, Evan Williams nem szállt be a twitterezésbe. A hírügynökségi jelentés szerint azonban mintegy 14 ezren várták az éterben lélegzetvisszafojtva a kisbaba világra jöttét. Az anyuka twitteres csatornáján azóta a kisbaba mindennapjairól is beszámol napi több alkalommal is. Az internet történetében nem ez az első szülés, amelyet valós időben követhetett a nettársadalom: 1998-ban egy floridai nő közvetítette webkamerán gyermeke születését. Tavasszal egy brit mérnök annak köszönhetően tudta világra segíteni gyermekét a késlekedő mentősök helyett, hogy a YouTube-on elérhető oktatóvideókból tájékozódott, amikor megindultak felesége fájásai.