Szeptemberben jön a Google Wave

Vágólapra másolva!
Szeptember harmincadikán nyílik meg a Wave, az e-mail leváltására szánt, a csevegést és a levelezést összekötő Google szolgáltatás - adta hírül a hivatalos Wave blog.
Vágólapra másolva!

Őszig kell várnia az e-mailezést és chatelést összeolvasztó új Google találmány kipróbálására vágyó tömegeknek. A Google Wave szeptemer 30-án nyitja meg először a kapuit a hétköznapi felhasználók előtt, az addig csak a fejlesztők számára elérhető szolgáltatás. Az első hullámban az a 100 ezer szerencsés kap hozzáférést a rendszerhez, aki már jóelőre regisztrált a meghívóért.

Az első körben azok a felhasználók férhetnek hozzá a wave.google.com címen működő szolgáltatáshoz, akik megígérték, hogy részt vesznek a tesztelésben, jelentik a szoftver hibáit. A tesztelést is vállalók számára még nyitva van a jelentkezési lehetőség. A csak beszélgetni, levelezni és új hullámokat indítani vágyó netezőknek még várniuk kell a bebocsáttatásra.

Forrás: [origo]
Már nyílnak a képernyőn a kerti virágok

A Wave tesztrendszeréhez most még csak hatezer fejlesztőt engedtek hozzáférni, a Google ezt a számot is bővíti további húszezer programozóval. A fejlesztők előreengedése nem csak a tesztelést könnyíti meg, hanem a végleges induláskor elérhető hullámfajták számát is növeli.

Hullik még a forgács

A Google Wave fejlesztőknek szánt alfa verzióját lapunk tesztelője is kipróbálta. Az első pillantásra a Google böngészőjének színében tündöklő webes levelezőkliensre emlékeztető szoftver néhány funkciója még nem működött látogatásunkkor. A beágyazottan megjelenő csatolmányokat, vagy a küldés gomb lenyomása nélkül is azonnal megjelenő üzeneteket azonban ki tudta próbálni kollégánk.