Taszítja a koszt a HTC új Android-mobilja

Vágólapra másolva!
A tajvani okostelefon-gyártó Hero nevű új készüléke nem mobil Windowst, hanem a Google Android nevű szoftverét használja majd, melyet a cég saját, tetszetős grafikai felületével egészít majd ki, s a készülék elsőként tud majd Flashben készült oldalakat megjeleníteni, képernyője pedig taszítja majd a szennyeződéseket.
Vágólapra másolva!

A HTC Hero készülék a cég korábbi androidos mobiljával, a T-Mobile G1-estől eltérően nem tartalmaz majd teljes billentyűzetet, hanem az iPhone-hoz hasonlóan csaknem a teljes előlapot lefedő érintőképernyős kivitelben készül majd. A gyártó közlése szerint a nagy, 3,2 colos átlójú kijelző borítása ellenáll majd az ujjlenyomatoknak és szennyeződéseknek, amely alatt egy, a régi laptopok hanyattegeréhez hasonló, apró kurzormozgató görgőt is elhelyeznek. Bár a készülék operációs rendszeréül a Google saját szoftvere, az Android szolgál, a HTC egy Sense nevű saját, tetszetősebb kinézetű grafikus felületet is tervezett a készülékhez. A Hero készüléket 320x240 pixeles felbontású képernyővel, a kép automatikus elfordítását biztosító gyorsulásmérővel is felszerelik. Szabványos minijack-csatlakozós fülhallgatót lehet kapcsolni hozzá, memóriája microSD-kártyával bővíthető.

A készüléket GPS-szel, és 5 megapixeles, autofókuszos digitális kamerával is felszerelik, és a gyártó közlése szerint a Flash webes technológiát is támogatni fogja. Bár a készülék még mindig nem ugyanazt a platformot használja, mint amelyet a számítógépeken alkalmaznak, hanem egy valamelyest lebutított verziót, abból legalább egy újított változat kerül a készülékbe, így a neten elérhető webes játékok, videók jelentős részét meg lehet majd nézni rajta (ezen a videón meg is lehet nézni képességeit).

Forrás: [origo]

A 135 gramm tömegű készülék beépített HSDPA-modemjével megfelelő hálózaton 7,2 megabit/s-os sebességgel tudja letölteni, 2 megabit/s-mal feltölteni az adatokat, és wifire is lehet vele csatlakozni. A készülék támogatja az össze fontosabb video-, és zenefájl formátumot - többek közt az mpeg4-et és a h.264-et is. A készülék júliusban jelenik meg az európai boltokban, ára még nem ismert.