Nagy üzlet a kislányoknak készülő videojáték

Vágólapra másolva!
Nem csak a fiúknak szánt autós, lövöldözős vagy sportjátékokban van pénz, a 12 év alatti kislányokat célzó játékprogramokat is jövedelmezően lehet értékesíteni - derül ki iparági felmérésekből.
Vágólapra másolva!

Az NPD Group piackutató cég adatai szerint csak az amerikai piacon az elmúlt egy évben 1,4 milliárd dollár értékben adtak el a szoftvergyártók 2 és 12 év közötti kislányoknak szánt játékprogramokat - számolt be az Investor's Business Daily. A piackutatók adatai egyébként azt mutatják, hogy a kislányoknak szán játékok elég komoly, 7 százalékos részesedéssel bírnak a videojátékok piacán.

A világ egyik legnagyobb videojátékos cége, az Electronic Arts társasjátékok digitális változatait készítő EA Hasbro részlegének vezetője, Chip Lange szerint a játékprogramok nyüstölése már egyáltalán nem számít kockafejűek által favorizált dolognak, ezért a kislányok is előszeretettel ütik el ezekkel szabadidejüket. Az NPD szakértője szerint a lányoknak szánt programok jelenleg alapvetően két csoportba sorolhatók: az egyikben valamilyen virtuális élőlény gondozása a feladat, a többiben pedig sminkelni, öltöztetni lehet a karaktereket.

Lange elmondta, mostanra már nem lehet bármivel kiszúrni a lányka-gamerek szemét, csak igényesen kivitelezett programokkal. Ugyanakkor a fejlesztők szemszögéből a kislányoknak jó játékokat fejleszteni, ezek a programok ugyanis kisebb költségvetésből, és rövidebb idő alatt elkészülhetnek, mint a fiúk által preferált akciójátékok - előbbiek esetében inkább a marketingra kell nagyobb összegeket fordítani.