Január óta először nyilatkozott Steve Jobs

Vágólapra másolva!
Több mint egymillió iPhone 3GS fogyott el a készülék pénteki megjelenése óta. Az új, erősebb processzorral felszerelt kütyü sikeréről szóló bejelentést Steve Jobs, a cég január óta betegszabadságon lévő vezetője tette meg - adta hírül az AFP hírügynökség.
Vágólapra másolva!

A vásárlók szavaznak, és az iPhone nyerésre áll - írta rövid bejelentésében a cég vezetője. Nem csak az iPhone 3GS sikeres, az öt napja bejelentett 3.0-s mobil operációs rendszer is népszerű, hatmillió iPhone tulajdonos frissítette készülékét a legújabb szoftverre. Az Apple forradalmi App Store szoftverboltjából letölthető több mint ötvenezer alkalmazással, az iPhone nagyobb lendülettel halad, mint valaha - mondta Jobs.

Az egymilliós szám azért is érdekes, mert ezzel az erősebb processzorral felszerelt, játékok futtatására alkalmasabb 3GS jelű készülék megelőzte a tavaly bemutatott, gyors mobilinternettel érkező 3G típust. Az egy évvel ezelőtti eredményt ráadásul a készülék 21 országban történő bemutatásával érték el, míg az iPhone 3GS-t csak nyolc országban lehet kapni, igaz volt lehetőség előrendelésre is.

Az Apple ikonikus vezetőjétől származó kétmondatos nyilatkozat két nappal azután érkezett, hogy a New York Times cikket jelentetett meg Jobs betegségéről. A lap értesülései szerint a január óta betegszabadságon lévő igazgató májátültetésen esett át egy memphisi kórházban. A hírek szerint Jobs jól van, és hamarosan visszatér a vállalat vezetéséhez.