Vágólapra másolva!
Ezen a héten egy újabb ingyenes chatprogramot, egy újabb, egyszerűen használható Windows-takarító segédet, a Mac OS X dokkjához hasonló alkalmazásindító windowsos változatát, blogger-képernyőkímélőt, naptáras háttérkép-generálót és egy magán és céges használatra egyaránt ingyenes biztonsági mentő szoftvert ajánlunk letöltésre.
Vágólapra másolva!

MIRANDA 0.8

Forrás: [origo]

Az ingyenes multiplatform csevegőprogram letöltése (2 megabájt)

A múlt héten a remek Trillian Astra béta verzióját ajánlottuk kipróbálásra, ezen a héten egy újabb csevegőprogram érkezett, méghozzá a Miranda 0.8 végleges kiadása, amelyben a készítők számos korábban fellépő hibát orvosoltak. A Miranda teljesen ingyenes alkalmazás, és múlt heti riválisához hasonlóan egyszerre egy sor különböző csevegőhálózatra - többek közt a Live Messengerrel, a Google Talkra, ICQ-ra, az AIM-ra lehet csatlakozni belőle. Alapesetben a program kissé fapados, de a készítők oldaláról seregnyi kiegészítőt és skint lehet letölteni hozzá.

FCLEANER

Forrás: [origo]

Az ingyenes segédprogram letöltése (1,1 megabájt)

Windows-takarító programból már egy rakás különbözőt ajánlottunk, most egy újabb, jól használható szoftverre bukkantunk az FCleaner személyében, melyhez magyar nyelvű menürendszert is le lehet tölteni innen. A program automatikusan képes eltávolítani a merevlemezről az összes ismert böngésző és a Windows ideiglenes fájljait, ezen kívül még rengeteg egyéb alkalmazás - például az OpenOffice és a Movie Maker - használatának nyomait, vagy digitális szemetét is törli, ezek listáját ezen a linken lehet megtekinteni.

WINSTEP NEXUS DOCK

Forrás: [origo]

Az ingyenes segédprogram letöltése (12 megabájt)

Egy újabb, a Mac OS X dokkjához hasonló tetszetős alkalmazásindító készült Windows operációs rendszerhez: a Nexus Dockot teljesen ingyen lehet használni, az elindítandó programok ikonjait pedig egyszerűen csak rá kell húzni a felületére az egérrel. Az ikonok kinézetét egy sor különböző grafikai effektussal lehet különlegessé tenni, kinézetüket pedig letölthető skinekkel lehet egyedivé varázsolni. A szoftver képességeit ezen a YouTube-videón lehet megtekinteni.

A Twingly nevű, blogok tartalmában kutakodó kereső készítőinek munkája ez a képernyőkímélő, amely a szájt szolgáltatásain keresztül egy mátrixszerű, forgó földgömbön mutatja a bloggerek aktivitását a világ különböző tájain. Miközben a bolygó forog, a baloldali oszlopban RSS-hírcsoportokon keresztük beolvasott, a felhasználók körében népszerű bejegyzéseket listáz a szoftver, amelyekre kattintva el is lehet olvasni azokat egy felnyíló ablakban. A képernyővédő globális blogbejegyzés-számlálót és órát is tartalmaz.


BIGHUGELABS HÁTTÉRKÉP-KÉSZÍTŐ

Forrás: [origo]
A háttérképkészítő szájt felkeresése

A BigHugeLabs szájton egy rakás online fotómanipáló alkalmazást lehet elérni ingyen, ezek egyike a háttérképkészítő, amellyel bármely Flickr-en, vagy a winchesterről feltöltött képre egy tetszetős naptárat lehet rárakni néhány kattintással. A naptár elhelyezkedése, színe is állítható, emellett elhomályosítást, színes réteget, fekete-fehér effektust is lehet alkalmazni a fotókon.

FBACKUP 4.2

Forrás: [origo]
Az ingyenes biztonságimentés-készítő szoftver letöltése (9 megabájt, magyar nyelvű)

Privát és kereskedelmi célú felhasználásra egyarány ingyenesen használható az FBackup című biztonságimentés-készítő szoftver. Sajnos a Norton Ghosttal vagy az Acronis True Image-dzsel ellentétben teljes rendszerpartíció mentésére a program nem képes, arra viszont igen, hogy előzetesen betáplált fájlokról - például fotókról, dokumentumokról, vagy az Outlookban lévő levelekről - automatikusan készítsen egy második példányt helyi, vagy a hálózaton át elérhető meghajtóra, vagy külső merevlemezre. Képességeit erről a honlapról letölthető ingyenes bővítményekkel lehet kiterjeszteni, itt például a Firefox böngésző profijait lementő plugint, de a Total Commander beállításait, jelszavait lementő modul is elérhető ugyanitt.

A HÉT JÁTÉKAI

Forrás: [origo]
Itt nézheti meg a hét legjobb játékait

Kivédhetetlenül beköszöntött a nyár, de egyelőre nem hozta magával az uborkaszezont. Heti ingyenjátékunk a gamereket kész kommandóssá képző, brutálisan nehéz taktikai lövöldözős játék, az America's Army legújabb része. Demóajánlókban egy remek, az űr benépesítésével kecsegtető stratégiai játék és az alfa korában már ajánlott pszichedelikus színekben pompázó base jumping játék legfrissebb kiadásáról írunk. Az akciófigyelő pedig tömve van olyan címekkel, amiknek minden hithű gamernek meg kell hogy legyen a polcán, a hétvégén most is lesz mivel játszani.