Ötszavas köszöntők az internet legjobbjaitól

Vágólapra másolva!
Biz Stone, a Twitter társalapítója kapta idén a legáttörőbb internetes teljesítményért járó díjat. A 13. Webby Awards kitüntetettjei hagyományosan kurta, ötszavas köszönőbeszédek kíséretében vették át elismeréseiket.
Vágólapra másolva!

"A kreativitás egy megújuló erőforrás" - tömörítette mondandóját Stone a New York-i ceremónián.

A legjobb internetes sorozat díját Seth MacFarlane kapta a Cavalcade of Cartoon Comedy című produkciójáért. "Mire való ez már megint?" - tette fel a költői kérdést.

Arianna Huffington, a legjobb politikai blog kitüntetettje a nyomtatott sajtónak üzent: "Nem öltem meg újságokat, rendben?"

Az 1996-ban alapított Webby Awards olyan nemzetközi díj, amellyel a Nemzetközi Digitális Művészeti és Tudományos Akadémia évente díjazza az internet legjobbjait. Minden kategóriában két díj talál gazdára: a Webby Awards és a People's Voice Award. Előbbiről az akadémia 550 tagú szakértői testülete dönt, utóbbit az internetes közösség szavazhatja meg az akadémia által kiválasztott jelöltekből.

Idén közel hetven - a művészettől a bankkártyákon keresztül az online napilapokig terjedő - kategóriában hirdettek nyertest.