Vágólapra másolva!
Böngészőben játszható jet ski-s játékkal tanítaná meg a gazdasági válság jelentésére és a takarékosság fontosságára az amerikai egyetemistákat az MTV egyetemi csatornája, az mtvU - adta hírül a Reuters.
Vágólapra másolva!

ADebt Ski című játékban egy malacpersellyel jet ski-zve kell aranypénzeket és a mindennapi élet költségeit jelképező drága érméket összeszedni. A játékos dolgát nehezítik az égből ejtőernyőn érkező drága luxuscikkek és csillogó kütyük, amiket véletlenül felszedve komoly adósságokat lehet összeszedni. A kiszámíthatóan érkező kütyük mellett a hirtelen felbukkanó költségcunamikat is el kell kerülnie a játékosnak.

Az egyetemistáknak sokféle problémával kell megküzdeniük - nyilatkozta Ross Martin, az mtvU igazgatóhelyettese - a tandíj előteremtése mellett fel kell készülniük az utóbbi idők legcsüggesztőbb munkaerőpiacára való belépésre is.

Nyerni is lehet a játékkal

A játékot a 26 éves Brian Haveri tervezte, aki a pályázat megnyerésével máris közelebb került az adósságok csökkentéséhez, a Debt Ski-ért tízezer dolláros díjat kapott. A vesztes játékosokat pénzügyi információkkal vigasztaló programnak nem ez az egyetlen díja, június végéig minden héten 250 dollárt nyerhetnek a játékosok.

Forrás: [origo]
Itt próbálhatja ki a Debt Ski játékot

Az mtvU a Peter G. Peterson Alapítvány Indebted, azaz eladósodva nevű kampányához csatlakozott a játék kiadásával. A mozgalom az egyetemistákat próbálja oktatni az eladósodásról, a takarékosság módjairól és a növekvő államadósságról.

Az mtvU-nak nem ez az első komoly témákkal foglalkozó játéka. A Darfur is Dying a darfúri humanitárius katasztrófát tette a játékosok által is megtapasztalhatóvá, a Pos or Not?pedig a HIV vírusra, illetve a fertőzöttségről való beszéd nehézségeire hívta fel a figyelmet.