A Microsoft iPhone-riválisáról pletykálnak

Vágólapra másolva!
A The Wall Street Journal értesülései szerint a Microsoft és az amerikai Verizon Wireless tárgyalásokat folytat egy olyan új, multimédiás funkciókkal felvértezett mobiltelefon piacra dobásáról, amelyet kifejezetten az iPhone riválisául szánnak.  
Vágólapra másolva!

Az üzleti lap a társaságokhoz közel álló forrásokra hivatkozva arról számolt be, hogy a szoftveróriás a Verizon Wireless-szel szövetkezve egy vadonatúj, érintőképernyős mobiltelefon piacra dobását tervezi a jövő évben. A multimédiás képességgel felvértezett, egyelőre Pink kódnéven emlegetett készülék az Apple iPhone, illetve a Google Android szoftverét használó okostelefonok komoly riválisa lesz - számolt be a The Wall Street Journal.

A fent említett paramétereknek megfelelő, Microsoft-szoftvert futtató készülékek már most is kaphatók, de a Pink egy új funkciókat kínáló, ütőképesebb telefon lesz, bár a telefon fejlesztését sem a Verizon Wireless, sem pedig a Microsoft nem erősítette meg. Az üzleti lap valószínűnek tartja, hogy a megújuló szoftvert futtató készülékkel párhuzamosan a redmondi cég egy olyan online szoftverboltot is beindít majd, mint az iPhone-ról is elérhető iTunes. A The Wall Street Journal híre szerint az új eszköz hardverének kidolgozásában a Microsoft is részt vesz majd, ám a Pink gyártását egy másik cég végzi majd.