Vágólapra másolva!
A traktorszimulátorban kipróbálhatja, milyen élmény szántani, de találtunk egy remek kétdimenziós multiplayer lövöldözős játékot is, amely gyengébb PC-ken is elfut, és nagyon szórakoztató. Hétvégi letöltésajánlónkban ezen kívül új online tévés szoftvert, az új számítógépekre telepített próbaverziós programokat eltávolító alkalmazást, univerzális fájlnézegetőt és a remek, magyar nyelvű, teljesen ingyenes Ubuntu Linux 9-es verzióját találhatja meg.
Vágólapra másolva!

LANDWIRTSCHAFTS SIMULATOR 2009 - TRAKTORSZIMULÁTOR

Forrás: [origo]

A játék demójának letöltése (63 megabájt, német nyelvű)

Valljuk be, van valami vonzó a mezőgazdasági gépekben, ki ne szeretett volna mondjuk traktort vezetni? A német nyelvű, ingyenes játék demójában a második misszióban szántásra is mód nyílik, az elsőben pedig akadálypályát kell bejárni a fent látható traktorral. Az irányítás egyszerű, a program mindig kiírja, mikor melyik billentyűt kell lenyomni, a grafika inkább szolid, mint látványos, de a célnak megfelel. Egy biztos: nagyon egyedi játék.

SOLDAT 1.5

Forrás: [origo]
Az ingyenes játék letöltése, (16 megabájt, magyar nyelvű)

A Soldat című, ingyenes akciójáték lengyel fejlesztés: a lövöldözős program egyediségét az adja, hogy oldalnézetből, kétdimenzióban játszható, ugyanakkor multiplayer játékra is lehetőséget ad, magyar rajongóit a Soldat.hu oldalon lehet felkeresni. A Soldatban gép által irányított ellenfelekkel is összemérheti tudását a játékos, aki egy repülő bakanccsal felszerelt katonát irányít, aki a legkülönfélébb fegyvereket veheti használatba az AK-47-estől a lángszóróig. Alacsony gépigénye miatt mindenképpen érdemes kipróbálni, bár a legkisebbeknek azért nem ajánlanánk, mert kissé véres játék.

ONLINETV 5.0

Forrás: [origo]

Az ingyenes szoftver letöltése (9 megabájt)

Két évvel ezelőtt, amikor először bemutattuk, az OnlineTV két verziószámot is fejlődött, jelenleg 5.0-s verzióját lehet letölteni az ingyenes nettévés szoftvernek. A program ugyan idegennyelvű (angol vagy német alapból), ám menüjéből el lehet érni azt a linket is, ahonnan a magyar nyelvi csomagot telepíteni lehet hozzá. A szoftverrel internetes rádiók és tévék ezreinek adását lehet nézni, emellett akár rögzíteni is a merevlemezre. Extraként CD-rippelésre, hangfájlok szerkesztésére, valamint optikai lemezek írására is lehet használni, továbbá ha van a PC-ben, kezeli a tévétuner-kártyákat is.

UBUNTU LINUX 9.04

Forrás: [origo]

Az ingyenes operációs rendszer CD-re írható változatának letöltése (700 megabájt, magyar nyelvű)

Pénteki cikkünkben részletesen is bemutattuk a Canonical cég remek, ingyenes operációs rendszerének új változatát. Bár a felhasználó számára kevés új funkció került a 9-es verzióba, sokkal egyszerűbb lett telepíteni, használni. A korábbi verzióknál fürgébben startol a szoftver, és jobban támogatja a wifit, a mobilinternetes modemeket, továbbá különösebb szenvedés nélkül beállítható benne a helyes képfelbontás. A letölthető képfájl kiírásának módjáról ugyancsak korábbi cikkünkben lehet olvasni. Az Ubuntu nagyon barátságos, stabil operációs rendszer: Windows alá, szoftverként is telepíthető, de installáció nélkül csak a lemezéről is el lehet indítani a PC-t, próbaképpen.

UNIVERSAL VIEWER

Forrás: [origo]

Az ingyenes segédprogram letöltése (2 megabájt, magyar nyelvű)

Ezt az ingyenes, számos fájlformátum megnyitására használható programot az F9 billentyű lenyomásával megnyíló beállításai között lehet magyar nyelvűre állítani. A Universal Viewer az ismert képfájl-formátumok mellett számos egyéb állományt meg tud nyitni, tudása a fejlesztő oldaláról letölthető bővítményekkel gyarapítható.

PC DECRAPIFIER

Forrás: [origo]

Az otthoni használatra ingyenes segédprogram letöltése (2 megabájt)

Ezt az ingyenes szoftvert leginkább új PC-n érdemes használni, mivel arra találták ki, hogy automatikusan eltávolítson minden olyan alkalmazást, amelyeket a gyártók előszeretettel telepítenek fel "bónuszként" a gépre. Ilyen lehet például a próbaverziójú vírusvédelmi csomag, a különböző böngésző-eszköztárak, multimédiás lejátszók, vagy mondjuk egy Office-csomag 90 napos demója. Egyes esetekben az új gépek tele vannak az előbb említettekhez hasonló, nem kártékony, de végeredményben idegesítő, a helyet feleslegesen foglaló szoftverekkel, melyeket uninstallálni is nyűg a PC Decrapifier nélkül.