A CNN és Ashton Kutcher versenyez a Twitteren

Vágólapra másolva!
A CNN vagy Ashton Kutcher lehet az első, aki eléri az egymillió követőt a Twitter mikroblog szájton: az oldalon legfeljebb 140 karakter hosszú, utólag is visszanézhető üzenetekben kommunikálhatnak a felhasználók.
Vágólapra másolva!

Az ismert színész kedden hívta ki népszerűségi versenyre a CNN-t egy online publikált megjelent videófelvételen. Mint elmondta, lenyűgözi, hogy a Twitter segítségével egyetlen ember is akkora nyilvánosságot kaphat, mint egy hatalmas médiabirodalom.

A CNN hivatalosan negyvenöt Twitter-fiókot üzemeltet, melyek közösen már több mint egymillió követővel rendelkeznek. A versengésben azonban nem a teljes hálózat, csupán a CNN legfrissebb fontos híreit közlő, és eddig nem is az ő birtokukban levő "@cnnbrk" felhasználó követői vesznek részt. Az, hogy a hírcsatorna egyébként hogyan szerezte meg a felhasználónevet, amely korábban egy James Cox nevű illető tulajdonában volt, valószínűleg azért nem hozták nyilvánosságra, mert a Twitter felhasználási feltételei alapján a rendszerbe regisztrált fiókokat nem lehet eladni.

Szerda délután Demi Moore férje még a harmadik volt a CNN és Britney Spears mögött a Twitteren, de a csütörtöki hírek szerint a szintén az első milló követőért harcoló énekesnőt már megelőzte. Szakértők szerint Kutcher akkor nyerhet, ha a következő néhány napban a világon nem történik semmi érdekes. A nemes küzdelembe az Electronic Arts játékfejlesztő cég is beszállt Kutcher oldalán, felajánlva, hogy a milliomodik követő szerepet kap a társaság egyik 2009-ben megjelenő szoftverében. A hírességek és a médiabirodalom népszerűségi versenyét a tweetrace.com weboldalon lehet nyomon követni.