Mozijegyet adnak az elkeseredett torrentezőknek

Vágólapra másolva!
Az interneten nem jogtiszta tartalmat megosztó, letöltő felhasználók többsége tisztában van azzal, hogy tevékenységét számtalan kiadó, kalózkodás-ellenes társaság, nyomozóhatóság és lobbycsoport kisérheti figyelemmel és az valószínű, hogy ugyanezen csoportok az illegális letöltésekkel foglalkozó fórumokon folyó eszmecseréket is olvassák. Azon esetek többsége, amikor a jogtulajdonosok végül felveszik a kapcsolatot a megfigyelt torrentezőkkel, az alább ismertetettel szemben,  ritkán végződik happy enddel.
Vágólapra másolva!

A TorrentFreak beszámolója szerint egy elkeseredett twitterező, Amanda Music, aki egyébként barátaival BitTorrenten szokta letölteni a friss filmek mozikban, kézikamerával felvett változatát, egy bejegyzésében fejezte ki csalódottságát annak okán, hogy egyetlen torrentoldalon sem találta az Adventureland című filmet:

"Ugh WHY IS ADVENTURELAND NOT ON TORRENTS YET?"

A Miramax filmstúdió munkatársai a weben rábukkantak Amanda bejegyzésére, és üzenetet küldtek neki, melyben megpróbálták rábeszélni, hogy ezúttal ne a kalózkópiát tekintse meg.

"Cmon Amanda, don't do it. "

Amanda válaszában megigérte, hogy most az egyszer letesz szándékáról, cserébe a Miramax két ingyenjegyet igért a keresett film előadására. Bár a teljes happy end elmaradt - a kiadó nem két, hanem csak egy jegyet küldött - a torrentező lány így is elégedett volt, s elmondása szerint él is a film hagyományos módon történő befogadásának lehetőségével, hiszen azóta sem talált letölthető verziót.