Nyáron érkezik a Wii új sportjátéka

Vágólapra másolva!
A három évvel ezelőtt megjelent, az európai és amerikai Nintendo konzolokhoz alapból mellékelt Wii Sports folytatása júliusban jelenik meg, egyebek mellett botvívni, jet-skizni, és frizbizni lehet majd benne.
Vágólapra másolva!

A Nintendo Wii játékgépre kiadott, a világ legtöbb országában a masina alapcsomagjában is megtalálható Wii Sports statisztikák szerint minden idők legnagyobb példányszámban eladott játéka, több mint negyvenmillió darabot adott el belőle a gyártó - ezzel pedig letaszította trónjáról az évekig csúcstartó Super Mario Bros-t.

Az elődben egyebek mellett bokszolni, teniszezni és tekézni lehetett, minket is alaposan megizzasztott annak idején. A Wii Sports Resort című folytatás júliusban kerül majd a boltokba, erről egyelőre csak annyit tudni, hogy kendózni, frizbizni és jet-skizni lehet majd benne a tévétávirányítóra és nuncsakura emlékeztethető, egymásba kapcsolható, mozgásérzékeny irányítók segítségével. A játékból néhány előzetes videót már meg lehet nézni a Gametrailers.com honlapon.

A Reuters által megkérdezett japán piacelemző szerint az új sportjáték a Nintendo idei játékkínálatának egyik alappillére lesz, amelytől a játékgép hardverének eladásának ösztönzését is várják.

Bár a Wii-ből eddig többet adtak el, mint a rivális Xbox 360 és PlayStation 3 konzolokból, Japánban márciusban már ez utóbbi termék vette át a vezetést, ezért a Nintendónak szüksége van egy olyan programra, amellyel újra vevőket csalogathat saját termékéhez.