Fehér szappantartó USB meghajtók megosztására

Vágólapra másolva!
A Pogoplug bemutatta új, USB meghajtók internetes megosztására alkalmas eszközét. A hasznos kis készülék ára 99 dollár, első ránézésre USB- és ethernetcsatlakozóval felszerelt rút szappantartónak tűnik.
Vágólapra másolva!

A Gizmodo által bemutatott eszközt valószínüleg nem a külcsín, sokkal inkább a belbecs fogja népszerűvé tenni. A Pogoplug segítségével bármely, az eszközhöz csatlakoztatott USB meghajtó tartalmát elérhetővé tehetjük az interneten vagy otthonunkban a helyi hálózaton. A végtelenül felhasználóbarát eszközt bárki használni tudja, hiszen konfigurálásához a "Tovább" gomb használatán túlmutató képességekre nincs szükség. Az eszközhöz természetesen nem csak egy USB meghajtót csatlakoztathatunk, hanem USB hubot is, melynek segítségével további adattárolókat tehetünk elérhetővé. A csatlakoztatott meghajtót NTFS, FAT32, HFS+ és EXT-2/EXT-3 fájlrendszerekkel használhatjuk.

Forrás: [origo]

Szerencsére a Pogoplug elég intelligens ahhoz, hogy felismerje, ha helyi hálózaton használjuk. Ilyenkor az adatok nem tesznek kerülőt az interneten, hanem csak lokálisan - ennek köszönhetően rendkívül gyorsan - mozognak. Ha távolból szeretnénk elérni a csatlakoztatott tárolókat, akkor ezt a legegyszerűbben a Pogoplug weboldalán keresztül tehetjük meg úgy, hogy megadjuk azok e-mail címét, akiknek felkináljuk adatainkat, ők ezután a kiválasztott jogok szerint regisztráció nélkül hozzáférhetnek azokhoz, ám arra is van lehetőség, hogy egy kliensszoftver letöltésével helyi meghajtóként láthassuk őket akár Windows-, akár OS X-környezetben.

Hogy a kép teljes legyen, természetesen nem feledkeztek meg az iPhone-támogatásról sem, így a csatlakoztatott USB meghajtókról lejátszhatjuk kedvenc zenéinket, böngészhetjük fotóinkat és dokumentumainkat is.