A netszolgáltató védheti meg az xboxosokat

Vágólapra másolva!
A Microsoft reagált az Xbox Live networkon zajló túlterheléses támadásokra, amelyeket a vesztes játékosok bosszúból követnek el a legyőzőik ellen: a cég szerint az internetszolgáltató védheti meg az áldozatokat.
Vágólapra másolva!

Az interneten keresztül egymás ellen játszható játékokat kiszolgáló Xbox Live hálózaton az utóbbi időben elterjedt támadások ellen leginkább a netszolgáltató védheti meg a játékosokat a Microsft szerint - írja az Ars Technica. Mivel a sikeres játékosok ellen irányuló túlterheléses támadások nem a cég rendszerével, hanem a felhasználó internet-hozzáférésével állank összefüggésben, az áldozatoknak célszerű a szolgáltatóhoz fordulni, és új IP-címet, illetve magasabb fokú védelmet kérni.

A túlterheléses támadások során a hackerek a felhasználó IP-címének birtokában irányítanak nagy mennyiségű adatforgalmat az Xbox konzolra, ami lehetetlenné teszi az online játékot. Az IP-címet általában az adatcsomagok forrását figyelő (úgynevezett packet-sniffing) programokkal, vagy csalással szerzik meg.

A Microsoft ezen kívül maga is figyeli a gyanús felhasználókat, és a támadások elkövetőit kizárja az Xbox Live-ról. A helyzetet súlyosbítja, hogy a kicsinyes bosszúra vágyó felhasználók nem maguk végzik a támadásokat, hanem profi hackerek kínálják nekik szolgáltatásaikat: egy túlterheléses támadás a hírek szerint mindössze húsz dollárt kóstál.