Újabb GPS-es mobilt hoz ki a Garmin

Vágólapra másolva!
A Garmin és az Asus közösen mutatja be Barcelonában a második Nüvifone-t, az M20-ast, amely az előzetes képek tanúsága szerint egy divatos külsejű okostelefon lesz.
Vágólapra másolva!

A két gyártó a február 16-án kezdődő Mobile World Congress szakkiállításra időzítette a második Nüvifone bemutatását - írja a Gizmodo. Az M20-as típusszámú készülék a tavaly bemutatott első, G60-as modellhez hasonlóan egy teljes értékű navigációs készülék és egy HSDPA-s mobiltelefon hibridje, amelyet többféle színben (fekete, kék, sárga, vörös) hoznak majd forgalomba. A készülék 4 vagy 8 gigabájt beépített memóriával rendelkezik, ami bővíthető, és Bluetooth és wifi-csatlakozó is van benne.

A Garmin-Asus koprodukcióban készült mobil újdonsága, hogy Windows Mobile 6.1 operációs rendszert futtat, ami leginkább talán az üzleti felhasználóknak kedvez, mivel így könnyen szinkronizálható a Microsoft alkalamzásaival. A szoftver kezdőképernyőjét viszont egy kicsit "garminosították", hogy könnyebben elérhető legyen rajta a navigációs funkció.

A modell 2,8 hüvelykes érintőképernyővel rendelkezik (bár ez utóbbi nem látszik a Gizmodo által közölt képeken), amelyen egy virtuáluis (soft) qwerty billentyűzettel lehet gépelni, és 3 megapixeles beépített kamerája van, amely automatikusan geotageli a fotókat vagyis rögzíti a készítés helyének koordinátáit. Az így készített fotókat azonnal térképre lehet tenni a megfelelő fotómegosztó oldalakon, de a felhasználó bármikor el is navigálhat a készítés helyére a telefonnal.

A geotagging mellett a készülék egy sor más helyfüggő szolgáltatással is használható, és mivel a Garmin navigációs szoftvere önállóan is működik rajta, nincs szüksége mobilhálózatra működéshez (ellentétben a térképeket a hálózatról töltögető Nokia Maps vagy az iPhone-on alapértelmezett Google Maps szoftverekkel), nem is beszélve a kényelmes autós navigációról. A mobilt a gyártó ígérete szerint teljes Európa- és Észak-Amerika térképpel és a látnivalók (POI-k) bőséges listájával ellátva szállítják majd. A Nüvifone M20 árát egyelőre nem lehet tudni, mivel az még csak most mutatkozik be a mobilszolgáltatóknak a barcelonai szakkiállításon. A gyártó még az elsőként beharangozott G60 bemutatásával is adós, így elképzelhető, hogy a két modell végül egyszerre kerül piacra.