MOVIT Mini: Android és mobilinternet egy készülékben

Vágólapra másolva!
A GiiNii MOVIT Mini egyedülálló készüléknek készül az amerikai piacon: nagyfelbontású kijelzővel és wifi-vel rendelkező termék lelkét a Google Android platformja nyújtja.
Vágólapra másolva!

A GiiNii név hallatán egy átlagfelhasználó egy japán rajzfilmhősre asszociálhat, miközben valójában egy Kaliforniában székelő, elsősorban szórakoztató elektronikai termékeket fejlesztő vállalatról van szó. A GiiNii a Consumer Electronic Show keretében mutatta be új termékét, a MOVIT Minit, amely talán a digitális képkeretek és a mobiltelefonok között van félúton, annak ellenére, hogy hang-alapú kommunikációra alkalmatlan.

A Portable Internet Device - hordozható internetes eszköz - kategóriájába tartozó szerkezet egy hatalmas, 4,3 colos TFT LCD-kijelzővel rendelkezik, amely 480x272 pixeles felbontásával igen csak átlagos megjelenítővel rendelkezik a piacon. A teljes érintésérzékeny megjelenítővel szerelt készülékkel elsősorban a weben való szörfölést lehet élvezetesebbé tenni, köszönhetően a beépített wifi-nek. Sajnos SIM-kártyát nem lehet az eszközbe helyezni, így a HSDPA által nyújtott szélessávú internetezésről a leendő tulajdonosoknak le kell mondaniuk.

Forrás: [origo]
Élvezetesebb a weben való szörfölés

A MOVIT Mini igazi érdekessége, hogy a Google által fejlesztett nyílt mobil-platformot, az Androidot futtatja, amely kifejezetten a mobilinternetezésre és a kényelmes felhasználói felületre lett kihegyezve. A GiiNii-ben megtalálható a Skype, a Bluetooth 2.0 és természetesen van beépített webkamerája is. A 256 MB belső memóriával szerelt eszköz hozzávetőlegesen 30 ezer forintért lesz kapható az Egyesült Államokban - 2009 nyarától.