9 órás üzemidő az új Eee PC-vel

Vágólapra másolva!
Bár a nagyobb akkumulátorával elődeinél nehezebb lesz, cserébe az eddigi modellekhez képest dupla olyan hosszú, 9,5 órás üzemidőt biztosít majd az Asus legújabb olcsó minilaptopja, az Eee PC 1000HE.
Vágólapra másolva!

A heteken belül debütáló új minilaptopot a jelenleg kapható modellekben alkalmazottnál újabb, s egy kicsivel gyorsabb, kisfogyasztású Intel Atom processzorral szerelik fel. Ennél fontosabb azonban, hogy a kis gépet 8700 mAh kapacitású, hatcellás akkumulátorral szállítja majd a cég. Képernyőjének háttérvilágítását fénycsövek helyett takarékosabban működő ledek szolgáltatják, ráadásul az új Eee PC-t takarékos üzemmódba is lehet kapcsolni, így a minilaptop akár 9,5 órán át használható folyamatosan. Azt a cég nem publikálta, hogy ezt az üzemidőt milyen beállítások és felhasználás mellett lehet elérni, csupán azt közölte, hogy a gép a "Super Hybrid Engine" nevű technológiát használja, amely lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy beállítsa maximális, közepes vagy minimális teljesítményre kapcsolja-e a számítógépet, a leghosszabb üzemidőt természetesen az utóbbi esetben lehet elérni. A nagyobb üzemidőt biztosító akkumulátor alkalmazása nyomán az új Eee PC tömege másfél kilogramm körülire nőtt, de jó hír, hogy az ennek ellenére nem lóg ki a laptop gépházából semelyik irányba sem.

Forrás: [origo]

Az első online publikált minitesztek szerint az előd 1000H típushoz képest jócskán átdolgozott billentyűzeten jóval kényelmesebb lesz gépelni is, emellett a tapipadot is áttervezték, amely az Apple MacBookokéhoz hasonlóan egyszerre több ponton is érinthető (multitouch), így az oldalak kényelmes görgetését és két ujjal történő zoomolást is lehetővé tesz. A 10 colos képernyővel szerelt készülék 1 gigabájt memóriát, 160 gigabájtos merevlemezt tartalmaz majd, ezen kívül támogatja a Bluetootht és a wifi legújabb szabványait (802.11b/g/n) is. A jelenlegi információk szerint a gépet kizárólag Windows XP-vel lehet majd megvenni, Linuxszal nem, az amerikai piacon pedig nettó 400 dollárba, vagyis 90 ezer forintnak megfelelő összegbe kerül majd.