New Yorkban már túl sok az iPhone

Vágólapra másolva!
Az Apple mobiltelefonját az USA-ban kizárólagosan forgalmazó AT&T hálózata nem bír el az iPhone-osok által generált forgalommal a nagyvárosban. A hétvégére a cég le is állította a modell árusítását.
Vágólapra másolva!

Akár végleg fel is hagyhatnának az iPhone-árusítással - kommentálta az amerikai mobilszolgáltató döntését a PC World. Az AT&T a hétvégén visszautasított a webshopjában a New York-i irányítószámmal bejelentkező vásárlók megrendeléseit, és ugyan hétfőn feloldotta a korlátozást, de azóta sem közölte, pontosan milyen okból került sor erre.

Az Apple-lel kötött megállapodás értelmében az iPhone-t az USA-ban kizárólagosan forgalmazó operátort folyamatosan kritizálják az előfizetők. Az iPhone-osok hívásai gyakran megszakadnak a nagyvárosokban, de az adatforgalommal is rendszeresek a problémák az amerikai sajtó szerint. Az iPhone-árusítás hétvégi beszüntetése miatt a legtöbben arra gyanakodtak, hogy a cég egy kis időt próbál nyerni a hálózat megerősítéséhez.

A Verizon nemrégiben az AT&T hálózatát, és az Apple iPhone reklámjait egyszerre gúnyoló hirdetést jelentetett meg, de a PC World által megszólaltatott szakértők arra figyelmeztetnek, nekik sem érdemes olyan forrón enni a kását. Az internetes alkalmazásokat futtató okosmobilok ("apphone"-ok) elterjedésével várhatóan minden mobilcég szembesül majd ezekkel a problémákkal. Egyelőre azért van baj csak az iPhone-nal, mert azon sokkal többet mobilneteznek a felhasználók, mint a többi típuson.

A hálózati kapacitással kapcsolatos problémákat a Wall Street Journal szerint a telefontársaság mobilos üzletágának vezetője, Ralph de la Vega is elismerte, aki szerint San Franciscóban is lehetnek gondok a közeljövőben. New Yorkban az elemzők szerint már a mobilos hangszolgáltatás kiépítésénél is gondot jelentett, hogy a felhőkarcolók által képzett "kanyonok" mélyén nagyon sűrűn kell telepíteni a mobilos bázisállomásokat, különben elégtelen lesz a lefedettség.