Vágólapra másolva!
A brit lemezkiadókat tömörítő iparági szervezet, a BPI megbízásából készült felmérése szerint a szigetországban annak ellenére nem csökkent az illegális letöltések száma, hogy az ottani netezők már legálisan működő online zeneáruházak kínálatát is elérhetik.
Vágólapra másolva!

A felmérés szerint a megkérdezett több mint háromezer felhasználó harmada napi szinten tölt le illegálisan zeneszámokat, ráadásul a mintegy ezer netező a közeli jövőre vonatkozóan úgy vonatkozott, várhatóan többet fog letölteni a világhálóról mint jelenleg. Az Egyesült Királyságban élő felhasználók több mint 35 legális online zeneszolgáltatást vehetnek igénybe - írja a BBC.

A kutatás megállapításaiból az is kiderül, hogy a webes letöltések népszerűsége jelentősen nőtt az elmúlt fél évben, míg a BitTorrent és a hasonló megoldásokat nagyjából ugyanannyian használják mint korábban. Ugyanakkor a BPI októberi bejelentése szerint 2009 a kislemezek (single-ök) éve, ezekből Nagy-Britanniában, ezekből ugyanis minden korábbinál többet, 117 millió darabot adtak el az idén - ezek 98,6 százalékát ráadásul digitális formátumban. Ugyanakkor a BPI becslései szerint csak a szigetországban mintegy egymilliárd zeneszámot töltöttek le illegálisan ugyanebben az időszakban.