A Google-mobilból lesz kártyafüggetlen is

Vágólapra másolva!
Nem hivatalos sajtóinformációk szerint az Egyesült Államokban két verzióban lesz majd kapható a Google saját márkája alatt érkező okostelefonja: az egyik szolgáltatónál, hűségszerződéssel, illetve SIM-kártya-korlátozás nélkül.
Vágólapra másolva!

A hétvégén számoltunk be arról, hogy a Google több dolgozója is elárulta közösségi szájtokon, HTC gyártmányú, de a keresőcég saját márkanevét viselő készülékeket kaptak karácsonyi ajándékba vállalatuktól, amelyek az Android szoftver egy vadonatúj kiadását használják. A cég erről hivatalosan csak annyit közölt, hogy új Android-alapú mobilok és szolgáltatások tesztelését végzik húszezer alkalmazottjuk bevonásával.

A nem hivatalos információk szerint a HTC Passion, Dream és Nexus One néven egyaránt emlegetett készülékben egy nagyon gyors, 1 gigahertzes processzor működik, hatalmas érintőképernyője van, és akár HD-felbontású videót is tud rögzíteni, valamint a korábbi androidos modellekről ismert pozícionálógömbös vezérlő is megtalálható rajta. A telefon nagyban hasonlít az Apple iPhone-jára, de nagyobb képernyője van, akkumulátora cserélhető kivitelű, memóriáját pedig lehet bővíteni.

A Reuters értesülései szerint a Google-mobilt az Egyesült Államokban kétféle konstrukcióban lehet majd megvenni január 5-től. Egyrészt a T-Mobile USA kínálatában, hűségszerződéses konstrukcióban lesz megvásárolható. Ezen kívül egy olyan - drágább - változatot is rendelhetnek majd az érdeklődők közvetlenül a Google oldaláról, amely bármilyen előfizetéssel használható. A mobilszolgáltató nem kommentálta a Google-mobil érkezésével kapcsolatos híreket, így a várható árakról sem szolgált információkkal.

Az AP hírügynökség szerint a Google-mobil előállítási költsége minden bizonnyal elég magas, a készüléket tehát vagy az operátorokkal hűségszerződéssel lehet kedvezően árusítani, vagy valamilyen alternatív üzleti modellt kell kidolgozni az ár vonzóvá tétele érdekében. Bevételi forrás lehet például a mobilos reklám, bár ennek piaca egyelőre meglehetősen kicsi, így ez önmagában nem tűnik működőképesnek. Az mindenesetre érdekes egybeesés, hogy a Google épp novemberben vásárolta meg az AdMob mobil hirdetési hálózatot.