Januárban jön a Google telefonja

Vágólapra másolva!
Annyi cáfolat után most úgy tűnik, mégis érkezik a Google saját márkája alatt megjelenő okostelefonja. A kiszivárogtatási akciónak is beillő történet szerint a keresőcég alkalmazottjai tegnap afféle karácsonyi ajándékként az új telefont kapták kézhez, amely Android 2.1 operációs rendszert futtat, HTC gyártmány és "olyan, mint egy szépítő szteroidokkal kezelt iPhone".
Vágólapra másolva!

Tegnap több Google alkalmazott is arról csiripelt a Twitteren, hogy rengeteg Google telefont osztottak ki a munkatársak között. Az egymondatos hírmorzsákból arra lehet következtetni, hogy a készülék az Google mobilos operációs rendszerének egy új, még sehol sem látott 2.1-es verziószámú variánsát futtatja. A szoftverről egyelőre nem sokat tudni, a készüléket megtapogató Jason Howell szerint a nyitóképernyő szebb lett, a kütyü képes például mozgó háttérképeket is futtatni. A készülékkel kapcsolatos kérdéseinkkel megkerestük a Google Magyarországot is.A cég a hivatalos Google Mobile blogoton található bejelentést ajánlotta figyelmünkbe, amiben Mario Queiroz alelnök leírja, hogy az új funkciók Google-ön belül történő tesztelésére szolgál a készülék.

Ha hihetünk a találgatásoknak, a telefon a HTC Dragon/Passion néven emlegetett készülékének átmárkázott változata lesz - ez pedig a Blackberrykből ismert pozícionálógömbös navigációt, a legújabb iPhone 3G S-énél is jóval gyorsabb, 1 GHz-es sebességű Snapdragon processzort, 3,7 colos AMOLED kapacitív érintőképernyőt és 5 megapixeles, HD videót is rögzíteni képes kamerát jelent.

Nem meglepetés az új Android

A Google saját telefonjának megjelenésével a második helyre szorul vissza az eddigi androidos csúcskészülék, az ősz folyamán komoly reklámkampánnyal bejelentett Motorola Droid. A kütyü az Android 2.0-s verzióját futtatja, amibe az új, kényelmesebb címjegyzék, sokkal jobb böngésző mellé profibb kamera szoftver, és a vállalati levelezés olvasásához elengedhetetlen Exchange-támogatás is került. Ha a hivatalos Google telefon szoftvere is tartalmaz ennyi újítást, akkor a készülék valóban komoly kihívója lehet az Apple iPhone-jának.

A legújabb Android megjelenése senkit nem lepett meg igazán, a hónap elején már beszéltek a HTC Sense felületét is tartalmazó kiszivárgott verziókról. A nyílt forrású telefonos operációs rendszer köré szerveződő fejlesztők és rajongók már eddig is hatalmas munkát végeztek a különböző készülékekre tölthető Android csomagok összeállításával. A hivatalos bejelentés után várhatóan az összes korábbi Google-telefonra is fel lehet majd tölteni az új szoftvert.

Forrás: [origo]
Ez lehet a Google telefon? Kiszivárgott fotó a HTC Bravóról

Tavalyi menü: G1

A Google immár második éve ad dolgozóinak mobiltelefont karácsonyra. A Twitter tanulsága szerint idén először örülnek is neki. A tavalyi akció azért lehetett sikertelen, mert a googlerek egy unalomig ismert G1-es készüléket kaptak, ráadásul az év végi jutalmak rovására. Az akár húszezer dollárra rúgó pluszpénz helyett egy körülbelül 200 dolláros kütyüt kapni valóban nem nagy boldogság.

Az idei, szépségszteroiddal kezelt, iPhone-gyilkosnak kikiáltott készülék azonban más. A kütyü teljesen exkulzív, csak kiszivárgott fotókon látható, senki nem vethette rá a tekintetét a Google dolgozókon kívül. Hasonlóan friss a gépen futó szoftver is. A googlerek nem a raktárkészletben megmaradt mobilokat kapták meg, hanem a cég következő nagy lépéséről szerezhettek tudomást az elsők között. Érthető az ünneplés.